Ābols: Mums nav spēlētāju, kas vilktu aiz sevis pārējos (37)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kamēr Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» uzbrukumu realizācijas rādītāji Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs būs tik zemi, panākumi būs iespējami vien ar maksimāli pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Rīgas «Dinamo» regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) zaudēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Kazahstānas komandai Astanas «Baris», lai arī mača gaitā lielākoties baudīja teritoriālo un vārtu gūšanas iespēju pārsvaru. Rīgas klubam šis bija trešais zaudējums pēc kārtas un astotā neveiksme pēdējās deviņās spēlēs.

«Pie mūsu uzbrukumu realizācijas aizsardzībā ir jāspēlē ar maksimālu pašaizliedzību un koncentrēšanos. Tā vietā zaudējām trīs vārtus pašu vainas dēļ. Pirmos vārtus ielaidām pēc tam, kad aizsargs no zilās līnijas raidīja ripu pa ledu, ko tādās situācijās nedrīkst darīt, otrajā epizodē jēli nospēlēja centra uzbrucējs, bet trešajos zaudētajos vārtos «nogulējām» iemetienu,» pēc mača uzskaitīja Ābols, par parādīto sniegumu uzslavējot Andra Džeriņa un Māra Bičevska virknējumus. «Es neatteiktos, lai mūsu komandā būtu uzbrucēju maiņa, kas ir līdzīga «Astana» pirmajam virknējumam. Kā viņi tiek pie iespējas, tā gūst vārtus.»

«Nevar teikt, ka mums nebūtu tādu pašu iespēju gūt vārtus. Nevar vienmēr tajā vainot veiksmes trūkumu,» izcēla treneris. «Mums pašlaik nav spēlētāju, kas vilktu aiz sevis pārējos komandu. Paskatoties statistiku, būtu apmēram redzams, ar cik spēlētājiem ilgāku laiku neesmu apmierināts»

Trīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas «Dinamo» otrdien uzņems Latvijas izlases aizsarga Artūrs Kuldas pārstāvēto Ufas «Salavat Julajev», bet pēc tam ceturtdien spēkosies arī ar Omskas «Avangard».

«Zinājām, ka spēle būs smaga. Gatavojāmies aktīvai «Dinamo» spēlei un centāmies izmantot savas iestrādnes, bet spēles sākumā mums droši vien paveicās. Pēc tam jau cīņa ritēja līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem,» uzskata «Baris» komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs.

Astanas kluba galvenais treneris uzsvēra, ka iepriekš izskanējusī informācija par vienības finansiālajām problēmām vairs neatbilst patiesībai - šādu likstu klubam vairs neesot.

Rietumu konferences kopvērtējumā Latvijas komanda ar 18 nopelnītiem punktiem 19 spēlēs ir 12.vietā 14 klubu konkurencē, bet no astotās pozīcijas to šķir astoņi punkti.

Tikmēr «Baris» vienība pēdējo sešu maču laikā izcīnījusi četras uzvaras, kas Austrumu konferences kopvērtējumā ar sakrātiem 33 punktiem 20 spēlēs ļauj ieņemt piekto vietu.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu