Ābols: Par uzvaras nosargāšanu nešaubījos (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Artis Ābols pēc tam, kad vienība mačā pret Ufas «Salavat Julajev» pārņēma vadību, nav šaubījies par uzvaras nosargāšanu, jo jutis, ka laukumā beidzot parādījusies pilnīgi cita komanda.

Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) uzvarēja Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto «Salavat Julajev» komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

«Pirmajās divās trešdaļās mūsu nosacītā pasivitāte bija spēles uzstādījums. Uzbrucēji nospēlēja disciplinēti, esot kompakti vidējā zonā. Spēlēt atklātu hokeju 60 minūšu garumā pret šādu pretinieku tomēr nevajadzētu,» pēc mača pauda Ābols. «Veiksmīgi guvām vārtus, sākot piekopt aktīvāku spēli, jo tomēr atradāmies zaudētājos.»

«Godīgi sakot, pēc otrajiem gūtajiem vārtiem nenervozēju par zaudējumu, jo spēle bija aizgājusi - tā bija cita komanda,» izcēla treneris.

Ābols neslēpa, ka viņam šajā mačā patika zviedru uzbrucēja Līnusa Videla sniegums, paužot cerību uz šādu leģionāra devumu komandai arī turpinājumā.

Tāpat pēc četru spēļu pārtraukuma «Dinamo» vārtos bija atgriezies čehs Jakubs Sedlāčeks, kurš aizstāja iepriekšējos mačos spēlējušo Edgaru Masaļski. Ābols pauda, ka viņa izvēli par labu vienam vai otram vārtsargam nosaka komandas veikums - ja tiek gūta uzvara, vārtsargs turpina spēlēt.

«Pretinieks šodien spēlēja ļoti labi. Cīņa bija ļoti līdzvērtīga, tomēr «Dinamo» uzbrucēji bija labāki savu iespēju izmantošanā,» izteicās Ufas kluba galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs. «Mūsu komandā ir vairāki aizsargi, kuri ir vieni no labākajiem līgā. Viņi veido mūsu spēli, bet uzbrucējiem ir jāseko viņu piemēram.»

Trīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas «Dinamo» ceturtdien spēkosies arī ar Omskas «Avangard». Jau vēstīts, ka pirmajā duelī rīdzinieki svētdien ar 2:3 piekāpās latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Kazahstānas vienībai Astanas «Baris», tādejādi ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Pēdējo nedēļu laikā rīdzinieki nevar lepoties ar labiem rezultātiem, jo desmit maču laikā izcīnītas tikai divas uzvaras, kas licis zaudēt savas pozīcijas Rietumu konferences kopvērtējumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Latvijas komanda ar 21 nopelnītu punktu 20 spēlēs ir 12.vietā 14 klubu konkurencē, bet no pirmā astoņnieka Rīgas «Dinamo» atpaliek par sešiem punktiem.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu