Ķēniņam divi vārti un otrās zvaigznes tituls!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Savus pirmos divus vārtus karjerā Ziemeļamerikā piektdien guva latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, palīdzot Jūtikas «Comets» komandai Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionāta spēlē ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) savā laukumā pārspēt Sanantonio «Rampage».

Pirmās trešdaļas 14.minūtē latvietis guva savas komandas otros vārtus, bet cīņas 37.minūtē Ķēniņš, spēlējot vairākumā, palīdzēja «Comets» izvirzīt vadībā ar 3:0, līdz ar to tieši viņa rēķinā ieskaitīts uzvaras vārtu guvums.

Kopā šajā mačā Ķēniņš veica trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un noslēdza cīņu ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar NHL komandu Vankūveras «Canucks». Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon uzsācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Tāpat uzvaru izcīnīja arī latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas «Crunch» vienība, kas ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) izbraukumā pagarinājumā pārspēja Vusteras «Sharks» hokejistus.

Šajā mačā Gudļevskis atvairīja 26 no 28 pretinieku raidījumiem.

Kopā latvietis šosezon trijos mačos vidēji ielaidis 1,95 ripas, atvairot 93,7% metienu.

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca NHL komandas Tampabejas «Lightning» paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas «Everblades», bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz «Crunch», kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja «Lightning» sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis «Crunch» rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienus.

Ar deviņiem punktiem sešās spēlēs «Comets» komanda pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma otro vietu, bet «Crunch» ar septiņiem punktiem atrodas Austrumu konferences piektajā pozīcijā.

Tikmēr Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā piektdien no Latvijas hokejistiem laukumā izgāja Vitālijs Pavlovs, kura pārstāvētā Kolorādo «Eagles» vienība ar 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) izbraukumā piekāpās Jūtas «Grizzlies».

Šajā mačā Pavlovs, kuram Eiropā pašlaik ir spēkā diskvalifikācija par dopinga lietošanu, izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Joprojām laukumā vēl neizgāja uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kura pārstāvētā Stoktonas «Thunder» vienība ar 4:6 (2:0, 1:4, 1:2) savā laukumā piekāpās Aļaskas «Aces». Tāpat savas komandas sezonas pirmajā cīņā laukumā nedevās arī aizsargs Ričards Birziņš, bet viņa pārstāvētā Talsas «Oilers» ļoti rezultatīvā cīņā ar 9:6 (2:0, 4:5, 3:1) izbraukumā pārspēja Allenas «Americans».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu