Ķēniņam rezultatīva piespēle AHL mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar rezultatīvu piespēli Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlies latvietis Ronalds Ķēniņš.

Tiesa, Latvijas uzbrucēja rezultatīvā piespēle nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Jūtikas «Comets» tikt pie uzvaras, jo savā laukumā ar 3:4 (0:2, 1:1, 2:0, 0:1) pagarinājumā nācās piekāpties Binhemtonas «Senators» komandai.

Ķēniņš rezultatīvu piespēli veica «Comets» trešajā vārtu guvumā, kas noslēdzošajā trešdaļā ļāva panākt neizšķirtu 3:3 un cīņu turpināt papildlaikā, kurā gan nācās samierināties ar zaudējumu.

Latvietis šo cīņu noslēdza ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kopumā Ķēniņš šosezon AHL turnīrā līdz šim aizvadījis septiņas spēles, kurās guvis divus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar NHL komandu Vankūveras «Canucks». Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon uzsācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Tikmēr zaudējumu piektdien piedzīvojusi latviešu vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas «Crunch» vienība, kas savā laukumā ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) kapitulēja Ročesteras «Americans» priekšā.

Gudļevskis šajā spēlē nepiedalījās, bet viņa konkurents par vietu vārtos krievs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 22 no 25 pretinieku metieniem.

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas «Lightning» paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandā Floridas «Everblades», bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz «Crunch», kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja «Lightning» sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis «Crunch» rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienu.

Ar 14 punktiem deviņās spēlēs «Comets» komanda pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma pirmo vietu, bet «Crunch» ar septiņiem punktiem atrodas Austrumu konferences 13.pozīcijā.

Pie pārliecinošas uzvaras Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izdevies tikt Latvijas uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētajai Kolorado «Eagles» komandai, kas izbraukumā ar 6:2 (3:1, 0:0, 3:1) sagrāva Jūtas «Grizzlies» vienību.

Pavlovs šajā cīņā ar rezultativitāti neatzīmējās, taču dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Maijā par aizliegto vielu lietošanu Pavlovam tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, taču tā nav spēkā Ziemeļamerikā. Šoruden 25 gadus vecais Pavlovs ar «Eagles» parakstīja līgumu uz vienu sezonu, pametot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» rindas.

Savukārt joprojām laukumā vēl neizgāja uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kura pārstāvētā Stoktonas «Thunder» vienība ar 4:5 (0:3, 4:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Aidaho «Steelheads» hokejistiem.

Tāpat piektdien laukumā nedevās aizsargs Ričards Birziņš, kura pārstāvētā Talsas «Oilers» komanda savā laukumā ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Misūri «Mavericks» klubam.

Rietumu konferences kopvērtējumā «Eagles» ar astoņiem punktiem sešās spēlēs ir otrie, bet latviešu aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario «Reign» ar sešiem punktiem seko ceturtajā vietā. «Thunder» ar tikpat punktiem, bet spēli vairāk ir pozīciju zemāk, kamēr «Oilers» komanda ar pieciem punktiem četrās cīņās atrodas sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu