Daugaviņš. Tetovējums, «Dinamo», karjera, Maskava...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Kaspars Daugaviņš, viesojoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) televīzijas kanāla pārraidē «Teritorija KHL. Seja», pastāstīja par dzīvi Maskavā, viņa pārstāvēto Maskavas «Dinamo» komandu, nokļūšanu Gagarina kausa ieguvējas rindās, kā arī parādīja savu tetovējumu.

KHL uzsver, ka 26 gadus vecais latvietis ir viens no līgas spēcīgākajiem un agresīvākajiem hokejistiem.

«Bērnībā hokeju skatījos pa televizoru. Skatījos, kā spēlē mūsu izlase un kā okeāna otrā krastā Sandis Ozoliņš,» stāsta Daugaviņš. «Man teica, ka slikti atmuguriski slidoju, tāpēc kļuvu par uzbrucēju (smejas).

Pašā sākumā vispār vēlējos kļūt par vārtsargu, taču nebija formas.»

Kopā ar Daugaviņu Maskavā uzturas arī viņa dzīvesbiedre Santa Daugaviņa, kas vīra mājas spēles apmeklē klātienē, bet izbraukuma mačus skatās televīzijā.

«Jau no bērnības hokeju cenšos spēlēt agresīvi. Cīnos līdz galam, man patīk spēlēt ar ripu un, lai to iegūtu, ir jācīnās,» skaidro Maskavas «Dinamo» uzbrucējs, kurš šosezon izcēlies ar 8 vārtu guvumiem un 9 rezultatīvām piespēlēm. Ar nopelnītiem 17 punktiem viņš ir savas vienības otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Daugaviņa lietderības koeficients (+16) ir labākais visā komandā.

«Rīgas «Dinamo» komandā no manis gaidīja, ka gūšu vārtus katrā mačā, jo ierados no Ziemeļamerikas. Ļoti gribēju, bet kaut kas nesanāca. Mājās atgriezos pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Tā morāli man bija grūta sezona, spēle neaizgāja no rokas,» Latvijas vienībā pavadīto laiku atceras Daugaviņš.

Maskavas komandā viens hokejists cīnās par otru - komandas cīņa. «Kad spēle iet, katrs cīnās par ripu. Vispirms jānotur aizsardzība un pēc tam skatāmies, lai gūtu vārtus. Visi spēlē tā, lai nevienam nezaudētu,» teica Daugaviņš.

Latvijas nacionālās komandas uzbrucējs ir savas valsts patriots. Viņam uz muguras ir uztetovēts Latvijas ģerbonis. «Vienmēr gribēju tādu tetovējumu. Pats izdomāju. Ilgi nespēju saņemties. Tas bija ļoti sāpīgi, un otrreiz, visticamāk, nespētu saņemties,» teica hokejists. «Mīlu savu valsti un mīlu hokeju. Tas man ir personiski.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu