Beļavskis: Cīņā pret Franciju pietrūka pacietības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Latvijas hokeja izlasei Norvēģijā notiekošā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posma noslēdzošajā - trešajā - spēlē pret Franciju pietrūka pacietības, kā rezultātā sāka parādīties noraidījumi uzbrukuma zonā.

Latvija sestdien ar 1:3 piekāpās Francijas izlasei, trīs turnīra mačos ciešot divus zaudējumus.

«Bija jūtams, ka piektdien mums bija vēlā spēle. Francūži spēli uzsāka diezgan aktīvi, un pirmajās minūtēs viņi mūs apspēlēja. Vēlāk puiši iejutās un pakāpeniski spēles gaitu izlīdzināja,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Beļavskis. «Parādījās labas izdevības uzbrukumā, kā rezultātā guvām skaistus vārtus. Otrajā trešdaļā spēlējām labi aizsardzībā un kopumā kontrolējām situāciju. Bija labs pretuzbrukums, kad Jānim Ozoliņam vajadzēja gūt vārtus. Trešajā periodā mums nepietika pacietības tā, kā mēs spēlējām pirmajos divos - nosvērtā un pozicionālā aizsardzībā. Sāka parādīties noraidījumi uzbrukuma zonā. Kopumā šis bija ļoti vērtīgs turnīrs gan spēlētājiem, gan mums, treneriem.»

Kā ziņots, Beļavska debijas mačā Latvija ceturtdien ar 4:1 pārspēja Dānijas valstsvienību, bet pēc tam ar 1:4 piekāpās mājiniecei Norvēģijai.

«Francija mūs gandrīz nomētāja uz pusi. Par pašatdevi nevar sūdzēties, visi cīnījās. Šoreiz gan labākā komanda uzvarēja,» pauda Latvijas izlases vienīgo vārtu autors pret Franciju Toms Andersons. «Par savu vārtu guvumu varu teikt, ka bija grūtāk neiemest nekā iemest. Koba Jass uztaisīja labu pauzi, atmeta man uz brīvu vietu - atlika tikai iemest tukšos vārtos. Man personīgi turnīrā bija viegli spēlēt, jo līdzās bija tādi pieredzējuši partneri kā Edijs Brahmanis un Aleksejs Širokovs. Bija viegli iejusties komandā. Ar šādu sastāvu mēs vienīgi varējām cīnīties katrā spēlē par 100%, to mēs arī mēģinājām darīt. Domāju, ka nebija tik slikti.»

Turpinājumā aprīlī risināsies Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra cīņas, kurās Latvija laikā starp 1. un 5.aprīli divreiz izbraukumā spēkosies ar Baltkrieviju, posmā starp 8. un 12.aprīli divreiz uzņems Francijas izlasi, bet starp 15. un 19.aprīli vēlreiz viesosies Norvēģijā, kur divreiz sacentīsies ar vietējo izlasi.

Nākamā gada pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu