Ivanāns: Kas zina, varbūt paveras kāda iespēja...

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Nu jau bijušais Latvijas spēka uzbrucējs Raitis Ivanāns sāk pierast pie tā, ka vairs nespēlē hokeju, lai gan pirmie mēneši pēc karjeras beigām bijuši smagi, intervijā laikrakstam «Sporta Avīze» atklāja pats sportists.

Ivanāns par sportista karjeras beigām paziņoja septembrī, kad jau bija izlaidis vienu sezonu, tā arī nespējot atrast klubu, kurā spēlēt.

«Jau šajā vasarā atnāca apjausma, ka nekas nemainīsies un nav vērts gaidīt. Pagājušajā sezonā vēl bija domas, ka varētu skatīties Eiropas virzienā, bet šogad pat nē - gana daudz pa pasauli skraidīts, man šeit - ASV - ir ģimene. Tā tas viss kaut kā arī beidzās. Lēmums bija pieņemts,» pauda Ivanāns, kurš šobrīd dzīvo ASV un brīvajā laikā nedaudz patrenē jaunos hokejistus. Tiesa, viņš vēl nav izlēmis, ko grasās darīt pēc karjeras beigām.

«Kad aizej uz kādu spēli vai paskaties hokeju, liekas - bet es taču vēl varu. Vēl varu... Taču tas pirmais slieksnis tagad ir pārkāpts, nav vairs tik sāpīgi.

Pagājis kāds laiks, sāku pierast, ka vairs nespēlēju. Bet nav tas viegli.

Taču dzīve turpinās, jādomā, ko tālāk. Varbūt ar nekustamajiem īpašumiem padarboties. Tajā pašā laikā - negribas pavisam prom no hokeja. Kas zina, varbūt paveras kāda iespēja,» izteicās 35 gadus vecais latvietis.

Ivanāna pēdējā darba vieta bija Latvijas klubs Rīgas «Dinamo», kas spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Bijušais uzbrucējs sacīja, ka šajā čempionātā grūti aprast ar tālajiem izbraukumiem.

«Sākumā pat bija tā, ka negribējās braukt, jo tik daudz kas šķita galīgi nepareizi - viesnīcas, gultas izmēri. Taču pamazām pie tā visa pieradu un, kā saka - ļāvos straumei. Sāku uztvert lietas ar humoru. Galu galā hokejs ir galvenais, un līgas līmenis jau nebija slikts. Ātrs, tehnisks Eiropas hokejs, maz spēka spēles - izņemot varbūt dažas komandas. Man bija ļoti interesanti. Spēlēt mājās, savu līdzjutēju priekšā - ļoti forši,» atzina Ivanāns.

Tiesa, Ivanāna un Rīgas «Dinamo» ceļi šķīrās jau pēc vienas sezonas, kas klubam bija ļoti nesekmīga, lai gan tas spēja izcīnīt jaunizveidoto Cerības kausu. Lai gan hokejistam līgums bija noslēgts uz diviem gadiem, Ivanānu atlaida pēc pirmās sezonas, turklāt par šo faktu viņš uzzinājis no sava aģenta.

«Protams, nav patīkami, kad tevi vienkārši atlaiž no darba, taču - tā gadās.

Arī citos klubos. Vienīgi varbūt tas, ka man pašam īsti neviens nepaskaidroja, kāpēc šāds lēmums. Pēc sezonas šķīrāmies tā, ka viss kārtībā, bet vasarā no aģenta uzzināju, ka nav vis. Cik saprotu, galvenais iemesls - savā tālaika formātā pastāvēšanu beidza Čehovas «Vitjaz», līdz ar to arī vajadzība pēc tāda spēlētāja kā es «Dinamo» zuda,» piebilda Ivanāns.

Rīgas «Dinamo» rindās uzbrucējs aizvadīja 39 spēles un tika pie vienas rezultatīvas piespēles. Tāpat Ivanāna kontā negatīvs lietderības koeficients -5 un nopelnītas 84 soda minūtes. Savukārt Cerības kausā viņš aizvadīja 11 mačus, kuros pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja lietderības koeficientu -1 un sešas soda minūtes.

Ivanāns vairākus gadus aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), spēlējot Monreālas «Canadiens», Losandželosas «Kings» un Kalgari «Flames» rindās, taču 2010./2011. gada sezonas pirmajā mačā, pārstāvot Kalgari komandas krāsas, viņš kautiņa laikā iedzīvojās smadzeņu satricinājumā, kas atstāja lielu iespaidu uz viņa turpmāko karjeru. Pēc tam viņš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja tikai vienu spēli, pēcāk pievienojoties Rīgas «Dinamo» komandai.

Kopumā hokejists NHL aizvadīja 283 spēles, kurās guva 12 vārtus, izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 569 soda minūtes.

Tāpat Ivanāns savas karjeras laikā piedalījies 228 Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, veicis 17 rezultatīvas piespēles un ticis pie 620 soda minūtēm.

Pirms desmit gadiem, pārstāvot AHL komandas Milvoki «Admirals» krāsas, Ivanāns kļuva par Kaldera kausa ieguvēju.

Latvijas izlases sastāvā Ivanāns piedalījies tikai 2008.gada pasaules čempionātā. Viņš valstsvienībā aizvadījis septiņas spēles, kurās rezultativitātes punktus nav guvis, nopelnot 33 soda minūtes.

Ivanāns karjeras laikā vairāk bija pazīstams kā «policists», uz dueļiem izaicinot komandu lielākos spēka spēles piekritējus. NHL latvietis pirms smadzeņu satricinājuma gūšanas bija izpelnījies slavu kā viens no labākajiem «policistiem».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu