Girgensona rezultatīvā piespēle palīdz «Sabres» izcinīt uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo «Sabres» komandai savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveikt Monreālas «Canadiens» hokejistus.

Mača rezultātu jau ceturtajā minūtē skaistā stilā atklāja «Sabres» hokejists Tailers Eniss, kurš pēc vārtsarga apslidošanas, neskatoties un atrodoties ar muguru pret vārtiem, raidīja ripu vārtos. Viņam savu solo gājienu realizēt palīdzēja tieši Girgensons. Otrajā periodā starp komandām vārti gūti netika, bet 42.minūtē viesu uzbrucējs Pjērs-Aleksandrs Parento panāca izlīdzinājumu.

Uzvaras vārtus «Sabres» komandai priekšpēdējā pamatlaika minūtē iemeta Mets Moulsons.

Tikmēr par mača spožāko zvaigzni tika atzīts «Sabres» vārtsargs zviedrs Jūnass Enrots, kurā tika galā ar 30 no 31 pretinieku metiena.

Pēdējo piecu maču laikā «Sabres» hokejistiem izdevies izcīnīt četras uzvaras.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 54 sekundes, kas bija trešais ilgākais spēles laiks komandā, veicot vienu metienu pa sāncenšu vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā trīs spēka paņēmieni, četri bloķēti metieni un astoņi uzvarēti iemetieni no 25. Girgensons cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Savukārt šosezon viņš 23 mačos jau guvis sešus vārtus un izpildījis sešas rezultatīvas piespēles, kas dod trešo vietu komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, zaudējot Enisam un Drū Stefordam.

Girgensona šosezon nopelnītais lietderības koeficients +6 ir dalīts labākais rādītājs komandā.

Kā zināms, «Sabres» komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Tāpat šajā sezonā «Sabres» treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri - Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pēc 23 aizvadītiem mačiem «Sabres» ar 16 punktiem ir trešā vājākā komanda visā līgā, ieņemot priekšpēdējo - piecpadsmito - vietu Austrumu konferencē, bet Atlantijas okeāna divīzijas ieskaitē tā ir pēdējā - astotā.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā «Sabres» komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu