«Lightning» galvenais treneris slavē krievu vārtsargu Vasiļevski

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas «Lightning» galvenais treneris Džons Kūpers veltījis uzslavas Kristera Gudļevska konkurentam krievu vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kas otrdien debijas mačā pasaules spēcīgākajā līgā palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru 3:1 viesos pār Filadelfijas «Flyers».

20 gadus vecais vārtsargs no izdarītajiem 24 metieniem pa saviem vārtiem atvairīja 23 un tika nosaukts par mača trešo spožāko zvaigzni.

«Kad viņš ieradās, teicu, ka viņš spēlēs jau pirmajā mačā pēc izsaukšanas,» Ziemeļamerikas medijos citēts Kūpers. «Ko viņš teica? Pauze. Dziļi ieelpoja, tāpat izelpoja, un pēc tam parādījās milzīgs smaids.»

Pagājušajā nedēļā Vasiļevskis, kurš Amerikas hokeja līgā (AHL) pārstāv Sirakjūsas «Crunch», tika atzīts par nedēļas labāko spēlētāju.

«Nezinu, kā to pateikt krieviski, bet angliski - viņa acis burtiski iemirdzējās, un tas ir lieliski. Domāju, šo spēli viņš atcerēsies uz visiem laikiem. Neizskatījās, ka viņam šī būtu pirmā spēle NHL,» skaidro Kūpers.

Vasiļevskis izsaukumu uz NHL saņēma pirmdienas vakarā, kad mačā ar Pitsburgas «Penguins» savainojumā kārtējo reizi iedzīvojās pamatvārtsargs Bens Bišops.

«Tas bija satriecoši,» vienības mājas lapā citēts Vasiļevskis. «Tas bija mans bērnības sapnis. Šodien es spēlēju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Šīs ir vislabākās sajūtas manā dzīvē. Man jautāja, vai skatījos maču, kad savainojumu guva Bišops. Nē, jo man nav televizora.»

Pagaidām nav zināms, cik ilgi Vasiļevskis uzturēsies «Lightning» vienībā. Skaidrs, ka debijas mačā viņš uz komandas treneru korpusu ir atstājis ļoti labu iespaidu. Krievijas hokejistam šī ir pirmā sezona Ziemeļamerikā, un viņš ir ievērojami progresējis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu