Latvijas U-20 izlasei kaunpilns zaudējums Itālijas izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paolo Basso, IIHF

Latvijas U-20 hokeja izlase, kas zaudējusi izredzes atgriezties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Itālijā notiekošā pirmās divīzijas A grupas turnīra ceturtajā mačā ceturtdien ar rezultātu 2:4 (1:1, 0:2, 1:1) piekāpās mājiniekiem itāļiem.

Spēles ceturtajā minūtē Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Roberts Locāns, gūstot savus trešos vārtus čempionātā. Viņam rezultatīvi piespēlēja Kārlis Čukste.

Tomēr spēles turpinājums Latvijas vienībai izdevās ļoti neveiksmīgs. Vispirms pirmās trešdaļas vidū rezultāts kļuva 1:1, bet otrās trešdaļas trešajā minūtē 5+20 minūšu disciplināro noraidījumu saņēma aizsargs Kristofers Bindulis. Vairākumu itāļi ātri vien pārvērta gūtos vārtos, bet divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām panāca 3:1 sev par labu.

Trešās trešdaļas astotajā minūtē vienus vārtus atguva Mārtiņš Dzierkals, ar piekto mēģinājumu beidzot atnesot latviešiem gūtus vārtus vairākumā. Viņam rezultatīvi piespēlēja Rūdolfs Maslovskis un Kristiāns Rubīns.

Turpinājumā latvieši neizmantoja vēl vienu vairākumu, bet četras minūtes pirms cīņas beigām savos vārtos ielaida ceturto ripu. Atlikušie centieni glābt maču Latvijas izlases izpildījumā nebija sekmīgi.

Kā ziņots, latvieši jau pirms tam ceturtdien šķīrās no izredzēm sasniegt pasaules čempionāta augstāko divīziju, jo Baltkrievija ar 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārspēja vienu no savām galvenajām konkurentēm Norvēģiju, gūstot ceturto panākumu tikpat spēlēs un kļūstot saviem pretiniekiem neaizsniedzama.

Latvijas izlase turnīru sestdien noslēgs ar maču pret Norvēģiju, kas iepriekšējā čempionātā zaudēja vietu augstākajā divīzijā.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā svētdien Latvija, gūstot četrus vārtus trešajā trešdaļā, ar rezultātu 5:1 pieveica vienaudžus no Austrijas, bet pirmdien ar 7:3 apspēlēja Slovēniju. Savukārt trešdien ļoti svarīgā cīņā Latvija ar 1:2 piekāpās Baltkrievijai.

Pašlaik maksimāli iespējamie 12 punkti četrās spēlēs ir Baltkrievijai, Norvēģija seko ar astoņiem punktiem, bet Latvija tikusi pie sešiem punktiem. Itālijas kontā ir pieci punkti, Austrija iekrājusi četrus punktus, bet Slovēnija guvusi tikai vienu punktu.

Jau tagad zināms, ka šo divīziju atstāt nāksies Slovēnijai.

Pēc viena apļa turnīra ceļazīmi uz augstāko divīziju iegūs tikai kopvērtējuma uzvarētāji.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde bija izvirzījusi izlasei uzdevumu pēc divu gadu pārtraukuma atgriezties pasaules čempionāta elites divīzijā.

Kā pēdējos pirms došanās uz čempionātu galvenais treneris Ģirts Ankipāns no komandas atskaitīja vārtsargu Salvi Balandīnu, aizsargus Ralfu Kareli un Gvido Jansonu, kā arī uzbrucējus Kirilu Galohu, Robertu Šmitu un Georgu Golovkovu. Izceļams, ka no viņiem Karelis, Jansons, Šmits un Golovkovs spēlē Ziemeļamerikas līgās, turklāt Golovkovs Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) demonstrē rezultatīvu sniegumu un tika uzskatīts par vienu no potenciālajiem izlases līderiem.

No sastāvā iekļautajiem hokejistiem desmit pārstāv Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandu «Rīga», bet seši spēlētāji spēlē Ziemeļamerikā. Čempionātā Latvijas izlasei traumas dēļ nepalīdz vēl viens potenciālais līderis uzbrucējs Rihards Bukarts.

Kaut šajā čempionātā var spēlēt pat 1995.gadā dzimušie hokejisti, Latvijas izlasē seši spēlētāji dzimuši 1997.gadā, bet vārtsargs Egils Mareks Mitens pat 1998.gadā.

Kā zināms, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase šīs nedēļas sākumā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar vienaudžiem no Kazahstānas. Ja abu komandu pirmajā tikšanās reizē Latvijas izlase zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar 4:5, tad otrajā mačā tā revanšējās pretiniekiem ar 5:0. Kazahstāna pasaules čempionātā spēlē pirmās divīzijas B grupā, kas ir līmeni zemāk nekā Latvija.

Pirms tam novembrī Latvijas U-20 izlase uzvarēja Dānijā notikušajā Četru nāciju turnīrā, tajā apspēlējot Baltkrievijas un Dānijas vienaudžus, bet atzīstot Austrijas pārākumu.

Jau vēstīts, ka janvārī no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanas tika atbrīvots Leonīds Tambijevs, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Matīss Edmunds Kivlenieks (Foristleikas «Lakers», MNJHL/ASV), Egils Mareks Mitens («Rīga»);

aizsargi - Kristaps Roberts Zīle, Ralfs Grīnbergs, Kārlis Čukste (visi - «Rīga»), Romāns Ņekļudovs (Kišiņevas «Platina», MHL/Moldova), Maksims Ponomarenko («Lorenskog», Norvēģija), Kristiāns Rubīns («Vasteras», Zviedrija), Jānis Jaks (Minesotas «Wilderness», NAHL/ASV), Kristofers Bindulis («Soo Eagles», NAHL/ASV);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols, Rūdolfs Maslovskis, Ruslans Ignatovičs, Frenks Razgals, Gatis Sprukts, Mārtiņš Dzierkals (visi - «Rīga»), Edgars Homjakovs (Kišiņevas «Platina», MHL/Moldova), Rūdolfs Balcers (Stavangeras «Oilers», Norvēģija), Roberts Locāns («Karlskoga U-20», Zviedrija), Haralds Egle (Medisonas «Capitols», USHL/ASV), Oskars Batņa (Bismarkas «Bobcats», NAHL/ASV), Bruno Birzītis («Soo Eagles», NAHL/ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu