Kanādiešu vārtsargs: Kontinentālajā hokeja līgā viss jūk un brūk

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Kanādas junioru hokeja izlases vārtsargs Džefs Glass, kurš sešās sezonās pārstāvējis piecas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, intervijā «The Hockey News» mājaslapā nosaucis rubļa vērtības krišanos un tāpēc uzskata jucekli līgā par «sliktāko, ko kādreiz piedzīvojis», kā arī paudis dzirdēto par notiekošo Rīgas «Dinamo».

Glass, kurš 2005. gadā palīdzēja kanādiešiem uzvarēt pasaules junioru čempionātā, taču nekad nav spēlējis Nacionālajā hokeja līgā (NHL) atzīst, ka ir pateicīgs KHL par doto iespēju nopelnīt pietiekami daudz naudas, taču tagad «izskatās, ka viss brūk un jūk».

«Šobrīd nav labi,» saka Glass telefonintervijā «thn.com». Spēlētāji apsvar iespēju tikt prom. «Līdz pagājušajai sezonai viss bija kārtībā, taču tagad viss apgriezies kājām gaisā. Un kopš krītas rubļa vērtība, ir pamatots satraukums.»

Glass šajā sezonā noslēdzis līgumu par atalgojumu, kas ekvivalents 1,1 miljonam dolāru, taču tā kā alga tiek maksāta rubļos, viņš aprēķinājis, ka saņems naudu, kas atbilst tikai 650-700 tūkstošiem dolāru. Kad viņš parakstījis līgumu, par vienu dolāru varēja saņemt 33-34 rubļus, bet tagad par vienu dolāru dod 60 rubļus.

Kanādietis norāda, ka viņš vēl var būt viens no laimīgajiem, jo vismaz viņa pārstāvētā komandā algu maksā laikā. Kā stāsta Glass, «Atlant» ir uz izjukšanas robežas, bet vēl trīs komandās - «Sibirj», «Medveššcak» un Rīgas «Dinamo» spēlētāji un treneri trīs mēnešus nav saņēmuši algu.

Glass atklāja, ka šīs trīs komandas atbrīvojas no saviem vadošajiem spēlētājiem un, vismaz, «Sibirj» tuvākajā laikā varētu tikt izmaksāta alga.

Viņš sacīja, ka KHL ir bijuši streiki, kurus pieteikuši spēlētāji, kuri cenšas panākt līgumu pārskatīšanu, jo krītas rubļa vērtība. Ārvalstu hokejisti ar bažām raugās uz savu nākotni šajā līgā.

«Puiši kļuvuši ļoti nervozi,» sacīja Glass. «Pēc hokejista karjeras beigām Krievijā uz dzīvi apmesties neviens neplāno. Viņi vēlas savākt šos rubļus un samainīt eiro vai dolāros, taču šobrīd tas nav iespējams.»

Rubļa krišanās nav vienīgā problēma līgā, kurā no 28 komandām normāla situācija varētu būt apmēram 15. Glass uzskata, ka līgas līmeni samazina jaunu komandu izveidošana, jo tās nespēj samaksāt saviem spēlētājiem algas.

«Tieši šobrīd KHL vairs nešķiet vilinoša,» saka Glass. «Var redzēt, ka satraukta ar vadība, spēlētāji. Jebkurš, ieskaitot aģentus. Nevienam nav skaidrs, ko darīt tālāk. Tagad neviens vairs naudu nepelna.»

Glass KHL ir piedalījies gandrīz 200 spēlēs pārstāvot Astanas «Baris», Novosibirskas «Sibirj», Maskavas «Spartak», Maskavas CSKA un šobrīd - Toljati «Lada» komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu