Pēc rezultatīvā snieguma Freibergs nosūtīts uz ECHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu aizsargs Ralfs Freibergs sestdien no Amerikas Hokeja līgas (AHL) tika nosūtīts atpakaļ uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātu, informē Sentdžonsas «IceCaps» klubs.

Pašlaik 23 gadus vecais Freibergs izsaukumu uz AHL komandu «IceCaps» izpelnījās 5.decembrī, pa šo laiku vienībā aizvadot četras spēles, kurās atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Zīmīgi, ka šos rezultativitātes punktus viņš guva piektdienas mačā pret Hamiltonas «Bulldogs».

Nu Freibergs nosūtīts atpakaļ uz ECHL komandu Ontārio «Reign», kur viņš pavadījis lielāko daļu šīs sezonas, piedaloties 20 spēlēs, kuru laikā hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Septembrī Freibergs no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas «Jets» tika nosūtīts uz «IceCaps», kas vēlāk viņu pārcēla uz ECHL.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Freibergs Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta komandas Boulinggrīnas «Falcons» rindās pavadīja iepriekšējos divus gadus, bet aizvadītajā sezonā 37 maču laikā guva trīs vārtus un veica 19 rezultatīvas piespēles.

Pērn latvietis piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā. Savukārt šīgada februārī viņš sacentās olimpiskajās spēlēs Sočos.

«Reign» vienība ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik ar 27 spēlēs izcīnītu 31 punktu atrodas trešajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu