Daugaviņš ar gūtiem vārtiem palīdz Maskavas «Dinamo» uzvarēt «Ņeftehimik»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien guva vārtus, bet viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» komanda, ko vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienību.

Pirmos vārtus otrās trešdaļas vidū guva Maksims Solovjovs, bet Daugaviņš izcēlās sekundi pirms cīņas beigām, raidot ripu jau tukšos sāncenšu vārtos. Mājinieku vārtsargs Aleksandrs Lazušins šajā mačā tika galā ar visiem 35 pretinieku metieniem.

Daugaviņš spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 16 minūtes un 45 sekundes, veicot trīs metienus pa vārtiem un uzvarot divos no pieciem iemetieniem. Vārtus viņš guvis trešajā no pēdējām četrām spēlēm.

Uzbrucējs šosezon 45 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, esot komandas rezultatīvākais spēlētājs un labākais vārtu guvējs.

Tikmēr otrajā maiņā spēlējušais Karsums laukumā pavadīja 13 minūtes un 21 sekundi, veicot vienu metienu pa vārtiem, uzvarot abos iemetienos, bloķējot divus pretinieku metienus un izpildot vienu spēka paņēmienu.

Pujacs spēlēja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, laukumā esot 20 minūtes un četras sekundes. Viņš iekrāja trīs metienus pa vārtiem un trīs spēka paņēmienus.

«Ņeftehimik» komanda līdz ar to pārtraukusi četru uzvaru sēriju.

Ceturtdien jau astoto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Pētera Skudras vadītā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komanda, kas izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) atzina Somijas kluba Helsinku «Jokerit» pārākumu. «Torpedo» komanda ir viena no Latvijas vienības Rīgas «Dinamo» pretiniecēm cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Vēl viena Rīgas «Dinamo» tiešā konkurente Mitišču «Atlant», kuru pārstāv uzbrucējs Roberts Jekimovs, bet tās vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs, izbraukumā ar 5:4 (2:1, 0:1, 3:2) uzvarēja Slovākijas klubu Bratislavas «Slovan». Jekimovs šim mačam bija pieteikts, tomēr laukumā neizgāja.

Viesi trešajā trešdaļā spēja divreiz atspēlēties, bet uzvaras vārtus 57.minūtē guva Ņikita Sošņikovs, kurš pirms tam bija panācis arī rezultātu 4:4.

Cita Rīgas «Dinamo» tiešā konkurente Podoļskas «Vitjaz» ceturtdien ar 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) savā laukumā uzvarēja Čeļabinskas «Traktor».

Citviet turnīra vadošo komandu cīņā Sanktpēterburgas SKA izbraukumā ar 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) uzvarēja kopvērtējuma līderus Maskavas CSKA, izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas. Pa vieniem vārtiem viesu labā guva Antons Burdasovs, Iļja Kovaļčuks un Jevgēņijs Ketovs.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas «Baris» ceturtdien, trešajā trešdaļā gūstot divus vārtus vairākumā, savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) uzvarēja Novosibirskas «Sibirj» hokejistus.

Mājinieki vadībā izvirzījās mača devītajā minūtē, tomēr turpinājumā līdz otrās trešdaļas izskaņai viesi panāca 2:1 savā labā. Cīņas gaitu «Baris» komanda lauza trešās trešdaļas vidū, kad ar mazāk kā pusotras minūtes intervālu guva divus vārtus vairākumā. Šajos vārtu guvumos lieli nopelni bija Romānam Starčenko (vieni vārti un viena rezultatīva piespēle), kā arī Kazahstānas naturalizētajam kanādietim Kevinam Dalmenam (divas rezultatīvas piespēles).

Bārtulis šoreiz uz ledus pavadīja 12 minūtes un 55 sekundes, otrajā trešdaļā tiekot noraidīts uz divām minūtēm par rupjību. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens.

«Baris» komanda pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Identiski pēdējos septiņos mačos cīnījušies arī «Sibirj» hokejisti.

Rietumu konferencē CSKA ir līdere ar 111 punktiem 48 spēlēs, SKA seko ar 108 punktiem 49 mačos, bet Maskavas «Dinamo» ar 97 punktiem 48 spēlēs atrodas ceturtajā vietā. Rīgas «Dinamo» ieņem devīto vietu ar 65 punktiem 50 cīņās, par diviem punktiem atpaliekot no «Vitjaz» hokejistiem un vēl par punktu - no «Soči» komandas. No tās par punktu ar spēli rezervē atpaliek «Torpedo», vēl par punktu ar spēli rezervē atpaliek «Atlant», bet 62 punkti ir Čerepovecas «Severstaļ».

Ar 72 punktiem 49 spēlēs «Baris» ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma sesto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Ufas komandas «Salavat Julajev». «Ņeftehimik» ar 53 punktiem 46 spēlēs atrodas 12.vietā septiņu punktu attālumā no «play-off» zonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu