Girgensons Zvaigžņu spēles draftā nonāk Foliņjo komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles draftā Bufalo «Sabres» uzbrucēju Zemgu Girgensonu piektdien Kolumbusā izvēlējās komandas kapteinis Niks Foliņjo.

NHL Zvaigžņu spēles draftā komandu kapteiņi Niks Folinjo (Kolumbusas «Blue Jackets») un Džonatans Teivzs (Čikāgas «Blackhawks») izvēlējās sev komandas biedrus.

Girgensonu izvēlējās Folinjo ar kopējo 31. numuru starp 35 spēlētājiem. «Tas bija jautri, bet tajā pašā laikā mazliet arī ilgi. Es jau gaidīju, ka mani izvēlēsies kā vienu no pēdējiem, tāpēc nebiju pārsteigts. Cerēju, ka Markuss [Folinjo brālis, kurš spēlē «Sabres«] būs aizlicis par mani kādu labu vārdu,» sacīja latviešu hokejists.

Kā pirmo draftā Folinjo izvēlējās savu komandas biedru un maiņas partneri «Blue Jackets» rindās - Raienu Džohansonu.

Folinjo komandā Girgensons spēlēs kopā ar uzbrucējiem - Niku Folinjo (Kolumbusas «Blue Jackets»), Patriku Keinu (Čikāgas «Blackhawks»), Raienu Džohansenu (Kolumbusas «Blue Jackets»), Anži Kopitaru (Losandželosas «Kings»), Stīvenu Stemkosu (Tampabejas «Lightning»), Filu Keselu (Toronto «Maple Leafs»), Klodu Žirū (Filadelfijas «Flyers»), Bobiju Raienu (Otavas «Senators»), Radimu Vrbatu (Vankūveras «Canucks»), Aleksandru Ovečkinu (Vašingtonas «Capitals») un Raienu Ņūdžentu-Hopkinsu (Edmontonas «Oilers»).

Aizsargi - Drū Doutijs (Losandželosas "Kings), Dankans Kīts (Čikāgas "Blackhawks"), Dastins Bafilins (Vinipegas "Jets"), Brents Bērnss (Sanhosē "Sharks"), Kevins Šatenkērks (Sentluisas "Blues"), Olivers Ekmans-Larsons (Arizonas "Coyotes"), vārtsargi - Kerijs Praiss (Monreālas "Canadiens"), Marks Andrē Flerī (Pitsburgas "Penguins") un Braiens Eliots (Sentluisas "Blues").

NHL Zvaigžņu spēle notiks svētdien Kolumbusā, savukārt sestdien risināsies hokeja meistarības konkursi.

Jau ziņots, ka Girgensons, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, saņēma visvairāk balsu sākumsastāva noteikšanas balsošanā. Par Girgensonu nobalsoja vairāk nekā 1,5 miljoni reižu.

Latvijas izlases uzbrucējs NHL aizvada otro sezonu. Šosezon Girgensons 47 spēlēs ir guvis 13 vārtus, kas ir labākais rādītājs «Sabres» komandā, un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu