NHL paziņo par Pasaules kausa izcīņas rīkošanu 2016. gadā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionāla hokeja līga (NHL) kopā ar NHL Spēlētāju asociāciju (NHLPA) sestdien Kolumbusā paziņoja, ka 2016. gada septembrī Toronto notiks Pasaules kausa izcīņa, kurā startēs astoņas komandas.

Turnīrā piedalīsies Kanādas, ASV, Zviedrijas, Somijas, Krievijas un Čehijas izlases, kā arī pārējo Eiropas valstu labāko hokejistu izlase un Ziemeļamerikas U-23 vecuma labāko spēlētāju komanda.

NHL norādīja, ka Eiropas valstu zvaigžņu izlasē spēlēs labākie hokejisti no Šveices, Vācijas, Slovēnijas, Latvijas, Austrijas, Dānijas un Norvēģijas.

Turnīrs sāksies 2016. gada 17. septembrī un ilgs līdz 1. oktobrim. Visas spēles notiks Toronto «Air Canada Centre» arēnā. Komandas tiks sadalītas divās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc apļa turnīriem, kurā katrai vienībai būs pa trīs spēlēm, katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālos, kuros tiks noskaidroti finālisti. Savukārt Pasaules kausa ieguvēji finālā tiks noskaidroti sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām.

Spēles tiks aizvadītas pēc NHL noteikumiem un NHL izmēra laukumiem un tās tiesās NHL tiesneši. Katrā komandā varēs būs 23 spēlētāji, tostarp trīs vārtsargi. PLānots, ka turnīrā piedalīsies vairāk kā 150 hokejisti no NHL klubiem. Līdz 2016. gada 1. martam katrai komandai būs jānosauc kā minimums 16 spēlētāji.

Pasaules kauss, kas pirmo reizi notika 1996. gadā, bet otro reizi tika rīkots 2004. gadā, ir Kanādas kausa pēctecis. Kanādas kauss notika piecas reizes - 1976., 1981., 1984., 1987. un 1991. gadā. Šajos turnīros pasaules spēcīgākās valstu izlases piedalās ar saviem spēcīgākajiem sastāviem.

Kanādas kausā un Pasaules kausā piecas reizes uzvarējusi Kanāda. 1981. gada Kanādas kausā uzvarēja PSRS un 1996. gada Pasaules kausā - ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu