HK «Kurbads» sīvā cīņā pārspēj «Zemgale/LLU»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Sestdienas vakarā hokeja klubs «Kurbads» pēc divu nedēļu pauzes atsāka savas gaitas Latvijas hokeja čempionātā, kur izbraukumā Jelgavā spraigā cīņā ar 6:3 pārspēja HK «Zemgale/LLU». Pēc pirmā perioda ar rezultātu 2:1 vadībā bija mājinieki.

Rezultatīvu spēli aizvadīja ogrēniešu aizsargi – Toms Bluks trīs reizes asistēja partneriem vārtu guvumos, bet divas reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Hārdijs Parādnieks.

Līdz ar pirmo iemetienu viesi centās ieviest savu kārtību spēlē. Otrajā minūtē Toma Bluka raidījumu no zilās līnijas vārtos pāradresēja Toms Hartmanis, ātri izvirzot vadībā HK «Kurbads».

Prieki gan bija īsi, jo ātrā uzbrukumā HK «Zemgale/LLU» spēja izlīdzināt rezultātu. Rezultāts uz tablo mainījās vēl vienu reizi līdz pirmā perioda vidum – mājiniekus vadībā izvirzīja Didzis Jansons, realizējot skaitlisko vairākumu. «Kurbads» iedzinējos pēc pirmā spēles nogriežņa.

Otrajā trešdaļā ogrēnieši ātri spēj atgūt līdzsvaru spēlē – Hārdijs Parādnieks no zilās līnijas raida netveramu metienu cauri spēlētāju burzmai. Seko noraidījumi, kurus realizēt nevienai komandai neizdodas. Perioda vidū labu kombināciju izspēlē kurbadieši, Jānim Bērziņam raidot ripu vārtu tīklā no zonas vidus. Turpinājumā HK «Zemgale/LLU» trīs iegūst iespēju izmantot viena vīra pārsvaru, tomēr nesekmīgi – lielisku sniegumu vārtos demonstrē Dmitrijs Žabotinskis, brīžiem glābjot neticamos veidos.

Rezultāts 3:2 trešā perioda sākumā solīja intrigu un interesantu spēles galotni, tomēr «Kurbads» pietiekami ātri spēja palielināt rezultāta starpību – vispirms Hārdijs Parādnieks nokārtoja sev dubli, bet pēc tam Jānis Straupe panāca trīs ripu pārsvaru. Jelgavnieki gan divas minūtes pirms beigu sirēnas ar metienu no distances guva trešos vārtus, tomēr Aleksandrs Macijevskis uzstādīja spēles galarezultātu, raidot ripu tukšajos mājinieku vārtos, 6:3!

Hokeja klubs «Kurbads» ar šo uzvaru nostiprinājās 2. vietā turnīra tabulā, par trim punktiem atpaliekot no «Mogo», kuri ir aizvadījuši vienu spēli vairāk.

Trešdien HK «Kurbads» savās mājās uzņems HK «Liepāja» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu