Jaunā Latvijas hokeja haizivs!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MERCURY NEWS

Neatlaidība un mērķtiecība un sportā atalgojas! Tā arī notika ar mūsu hokejistu Ņikitu Jevpalovu, kurš trīs sezonas vaiga sviedros sitās Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL), tiekot pie sava ilgi kārotā sapņa - līguma ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu.

Pie NHL līguma bez drafta

Pirmdienas vakarā Latvijas sporta pasauli pāršalca ziņa par 20 gadus vecā Jevpalova parakstīto trīs gadu «entry-level» līgumu ar NHL klubu Sanhosē «Sharks». Ņikita jau trešo sezonu pārstāv QMJHL vienību Bleinvilas-Buābriānas «Armada».

Pēc divām salīdzinoši veiksmīgām sezonām QMJHL Jevpalovs, kurš tā arī netika draftēts NHL, nolēma nepadoties un atkal devās uz «Armada» komandu. «Nekādas plašās izvēles man nebija. Tas bija labākais no visiem iespējamiem variantiem. Bija man vēl nepieciešama pieredze junioros, prieks, ka viss izvērtās tieši tā,» sarunā ar TVNET skaidroja Jevpalovs.

Šīs sezonas 45 regulārā čempionāta spēlēs Jevpalovs guvis jau 38 vārtus un izdarījis 33 rezultatīvas piespēles partneriem. Viņš līgas snaiperu sarakstā ieņem otro vietu. «Kad pirmo reizi atbraucu uz QMJHL, pirmā komanda, kas izrādīja par mani interesi, bija «Sharks». Taču draftā tā arī mani neizvēlējās. Šogad viņi man piezvanīja un teica, ka esot ieinteresēti. Pēc dažām nedēļām sekoja arī līguma piedāvājums.»

Latviešus Sanhosē mīl

Jevpalovs visās vecuma grupās veiksmīgi pārstāvēja Latvijas izlases. Pagājušajā sezonā viņš ar deviņiem punktiem (4+5) piecās U-20 pasaules čempionāta pirmās divīzijas spēlēs bija valstsvienības labākais punktu guvējs.

«Pārstāvēt savu valsti ir liels gods,» atzina «Armada» uzbrucējs. «Kad runāju ar «Sharks» ģenerālmenedžeri Dagu Vilsonu, viņš izteicās, ka Sanhosē arēnā atrodas Latvijas karogs.

Tas manī radīja lielu prieku. Latviešus tur ļoti mīl.

»

NHL klubu «Sharks» līdz šim pārstāvējušas divas Latvijas hokeja leģendas - aizsargs Sandis Ozoliņš un latviešu «mūris» Artūrs Irbe. 1992./1993. gada sezonā Ozoliņš bija komandas biedrs šā brīža «Sharks» ģenerālmenedžerim.

Mērķis - «Sharks»

«Nemāku teikt, kur spēlēšu nākamsezon. Mēģināšu uz «Sharks» nometni ierasties ļoti labā fiziskajā kondīcijā. Ceru, ka viss izdosies un man sanāks izkarot vietu «Sharks» vienībā,» teica Jevpalovs.

Šobrīd Jevpalovs ar 71 punktu Kanādas junioru hokeja līgās (CHL) ir visu laiku trešais rezultatīvākais Latvijas hokejists. Pirmo vietu ar 35 vārtiem un 44 piespēlēm ieņem Jānis Sprukts, bet 74 punkti ir Kaspara Daugaviņa kontā. Tomēr «Armada» vienībai šosezon jāizvada vēl 21 spēle, kā rezultātā

Ņikitam ir labas iespējas kļūt par visu laiku labāko Latvijas punktu guvēju CHL.

Ar 64 punktiem 47 spēlēs «Armada» ir šā brīža līgas labākā komanda. Tādēļ komandai ir labas iespējas izcīnīt QMJHL un pacīnīties par Memoriālo kausu, kas ir prestižākā Kanādas junioru trofeja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu