HK «Kurbads» izlaiž trīs vārtu pārsvaru un zaudē Liepājas komandai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Trešdienas vakara Latvijas hokeja čempionāta kārtas centrālajā spēlē mājinieki hokeja klubs «Kurbads» uzņēma viesus no Liepājas. Lai gan otrā perioda beigās tika iegūts trīs vārtu pārsvars, spēlē tika zaudēts ar rezultātu 4:6.

Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi. Divi sekojoši noraidījumi «Kurbadam» gan deva liepājniekiem lielajā vairākumā lielisku iespēju atklāt mača rezultātu, tomēr Dmitrija Žabotinska cietoksnis palika neieņemts. Perioda turpinājumā abām komandām nebija daudz vārtu gūšanas iespēju, un pirmā trešdaļa noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu – 0:0.

Otrā perioda sākumā Aleksandrs Macijevskis ar metienu no zonas vidus pārsteidz viesu vārtsargu Rihardu Cimermani un izvirza «Kurbads» vadībā. Mājinieki turpina ofensīvu, kas vainagojas panākumiem – acīgākais vārtu priekšā izrādās Toms Zeltiņš. Tūlīt pat HK «Liepāja» tiek pie lielā vairākuma, tomēr arī šoreiz to izmantot nespēj. Lielu trīs vārtu pārsvaru panāk Edgars Brancis, kurš ar viltīgu metienu raida ripu vārtu tīklā.

Pēc iegūtā pārsvara «Kurbads» atslābst, kam seko noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Viesi to izmanto, kad nepiesegts vārtu tuvumā tiek atstāts Mārtiņš Gipters. Liepājnieki turpinājumā iespiež ogrēniešus aizsardzības zonā un samazina rezultāta starpību līdz minimumam. 3:2.

Noslēdzošā spēles trešdaļa HK «Kurbads» iesākas ar aukstu dušu – divi ātri zaudēti vārti. Vispirms Dmitrijs Korņilovs no vārtu priekšas, bet pēc brīža jau Sergejs Daņilovs izvirza kurzemniekus vadībā. Pēc trim minūtēm Mārtiņš Gipters panāk jau divu vārtu pārsvaru. HK «Kurbads» metas atspēlēties, taču uzbrukumi nevainagojas panākumiem.

Pēdējās cerības uz panākumu apslāpē Māris Diļevka, kurš aizskrien pretuzbrukumā un gūst vārtus. Divdesmit sekundes pirms spēles beigām Toma Bluka raidījumu no zilās līnijas vārtos pāradresē Mārcis Zembergs, uzstādot spēles galarezultātu 4:6.

Lielisku spēli viesu rindās aizvadīja Mārtiņš Gipters, kurš izcēlās ar 5 rezultativitātes punktiem, bet «Kurbads» sastāvā 2 punktus nopelnīja Pauls Zvirbulis.

Pēc šīs spēles HK «Kurbads» turnīra tabulā saglabā otro vietu, par trim punktiem atpaliekot no HK «Mogo» un par pieciem punktiem apsteidzot šodienas pretiniekus.

Nākamā HK «Kurbads» spēle ir paredzēta sestdien 17:45 viesos pret čempioniem HS «Rīga/Prizma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu