Ķēniņš izsaukts uz NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš no Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmkluba Jūtikas «Comets» izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras «Canucks».

Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur līdz šim 36 spēlēs AHL turnīrā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš iepriekš piedalījās vienā «Canucks» pirmssezonas pārbaudes spēlē, kurā ar rezultativitāti neizcēlās, taču veica trīs spēka paņēmienus. Pēc tās septembra izskaņā viņš tika nosūtīts uz AHL.

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks», taču pagājušo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Šveices hokeja sistēmā Ķēniņš iepriekš spēlēja kopš 2007.gada, bet «ZSC Lions» sastāvā par valsts čempionu kļuva arī 2012.gadā.

Uzbrucējs kopā ar Latvijas izlasi piedalījies četros pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

«Canucks» komanda pašlaik ar 55 punktiem 46 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma septīto vietu. Nākamo maču tā aizvadīs piektdien, kad uzņems latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo «Sabres» vienību.

Līdz šim NHL ir spēlējuši 20 hokejisti no Latvijas.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu