«Canucks» aizsargs: Ķēniņš lido pa ledu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Utica "Comets", Lindsay A. Mogle

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš lido pa ledu un piebeidz katru spēka paņēmienu, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras «Canucks» aizsargs Frenkijs Korado.

Ķēniņš ceturtdien pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz «Canucks» vienību no fārmkluba, un jau piektdien viņš, iespējams, debitēs pasaules spēcīgākajā līgā, sacenšoties ar sava tautieša Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo «Sabres» vienību.

«Viņš māk izveidot ļoti skaistas izspēles savai komandai. Visiem būtu jāredz tas, ko prot Ronalds,» Korado citēts portālā «vancouversun.com», stāstot, ka Ķēniņš ir ļoti strādīgs.

Lielāko daļu šīs sezonas Korado bijis Ķēniņa komandas biedrs Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Jūtikas «Comets».

«Canucks» galvenais treneris Villijs Dežardēns atzinis, ka pamanījis Ķēniņu jau pirmssezonas nometnē, un uzskata, ka latvietis kā jaunais spēlētājs visu dara ļoti labi. «Viens no mūsu uzdevumiem ir novērtēt spēlētājus ne tikai vadošajā komandā, bet arī pārējā sistēmā, tieši tāpēc uz komandu izsaucām gan Frenkiju, gan Ronaldu.»

«Sezonas sākumā Ronaldam bija jāpiešaujas pie mazāka izmēra laukuma, taču šobrīd viņš ir atradis savu spēli un pierāda, kāpēc bija olimpiskajās spēlēs un kāpēc «Canucks» ar latvieti parakstījuši līgumu,» pauda Korado.

Tiek ziņots, ka Ķēniņš uz «Canucks» komandu izsaukts, jo savainojumus guvuši tās uzbrucēji Breds Ričardsons un Dereks Dorsē. Zināms, ka abi savainotie spēlētāji piektdienas mačā nespēlēs, bet precīzs laiks, kas viņiem būs jāpavada bez hokeja, pagaidām netiek nosaukts.

Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur līdz šim 36 spēlēs AHL turnīrā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš var kļūt par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis «Canucks» komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.

Turklāt, ja viņš laukumā dosies jau piektdien, tā kļūs par pirmo reizi kopš 2011.gada 29.novembra, kad NHL mačā tiekas divi Latvijas hokejisti - pirms vairāk nekā trim gadiem savstarpēju dueli piedzīvoja Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

Tāpat ceturtdien «Canucks» vienība iemainījusi 18 gadus veco Zviedrijas augstākās līgas komandas «Linkoping» aizsargu Gustavu Fošlingu pret 22 gadus veco Čikāgas «Blackhawks» sistēmā spēlējošo Adamu Klendeningu.

Čikāgas vienība aizsargu Klendeingu izvēlējās 2011.gada jauno spēlētāju draftā, bet NHL viņš debitēja pērn novembrī, četrās spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli. Pēc tam aizsargs tika nosūtīts atpakaļ uz AHL vienību Rokfordas «IceHogs».

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks», taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

«Canucks» komanda zaudējusi pēdējās trijās mājas spēlēs, turklāt vārtus savā laukumā nav guvusi jau astoņus periodus.

Vankūveras vienība pašlaik ar 55 punktiem 46 spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā.

Kā zināms, «Sabres» ceturtdien sasniedza jaunu vienības antirekordu, zaudējot 13.spēli pēc kārtas. Bufalo vienība ar 31 punktu 49 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu