Ābols: Delorjē pieļāva kļūdu, bet šis ir visas komandas zaudējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Krusts/www.agriskrusts.com

Lai gan Latvijas vienības Rīgas «Dinamo» kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjē piektdien aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pieļāva rupju kļūdu, neveiksme duelī pret Horvātijas klubu Zagrebas «Medveščak» ir visas komandas zaudējums, pēc cīņas sacīja rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Rīgas «Dinamo», turpinot KHL regulārā čempionāta noslēdzošo mājas spēļu sēriju, piektdien ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) zaudēja «Medveščak», kas ir viens no rīdzinieku sekotājiem cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā. Pamatlaika izskaņā Delorjē, pieturēdams ripu aiz vārtiem, to kļūdaini piespēlēja pretinieku hokejistam Bilam Tomasam, kurš ar vienu nūjas pieskārienu trieca ripu tukšajos vārtos, gūstot uzvaras vārtus.

«Šī bija ļoti viļņveidīga spēle, kurā mūsu izpildījumā labas bija divas trešdaļas - pirmā un trešā. Pirmajā periodā cīnījāmies labi, lai gan neguvās vārtus, bet otrajā laikam bijām pārlieku pārliecināti un nespēlējām labi. Trešajā spējām atgriezties pareizajās sliedēs un ātri izlīdzinājām rezultātu,» pēcspēles preses konferencē izteicās Ābols. «Negribu norādīt, ka zaudējām Delorjē dēļ. Jā, viņš kļūdījās, taču tas ir komandas zaudējums, jo otrajā trešdaļā pilnīgi nespēlējām savu spēli.»

«Zinām, ka Delorjē labi spēlē ar nūju. Tajā situācijā bija viens aizsargs, kam piespēlēt. Pretinieks viņu nosedza, taču Delorjē apjuka un kļūdījās,» pauda Ābols.

Kā zināms, šobrīd Rīgas «Dinamo» sastāvu atstājis uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš gatavojas piedalīties Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kausa jeb Zvaigžņu spēlē.

«Es gribētu, lai viņš paliek ar mums un nebrauc uz šo maču. Taču mums teica, ka nav izvēles,» izcēla treneris.

Tikmēr «Medveščak» galvenais treneris Dags Šedens sacīja, ka viņa vadītajai komandai šis bija kārtējais izslēgšanas spēļu mačs.

«Cīņas izskaņā mums paveicās īstajā brīdī, tomēr duelis bija aizraujošs un cīņas bagāts. Prieks, ka šosezon esam atgriezuši intrigu un cīnāmies par vietu Gagarina kausa izcīņā,» piebilda Šedens.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki svētdien spēkosies ar Slovākijas klubu Bratislavas «Slovan», kā arī nākamajā nedēļā norisināsies mači ar Jekaterinburgas «Avtomobilist» un Čeļabinskas «Traktor».

Rietumu konferencē Rīgas «Dinamo» ar 68 punktiem 52 mačā atrodas devītajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no astotajā vietā esošās Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Tikmēr «Medveščak» ar 66 punktiem 52 cīņās pašlaik kopvērtējumā atrodas 11.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu