Ķēniņa debijas mačā Girgensons tiek pie rezultatīvas piespēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien piedzīvoja savu debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzot Vankūveras «Canucks» komandai savā laukumā ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzvarēt Bufalo vienību «Sabres», kuras sastāvā pie rezultatīvas piespēles tika cits latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Ķēniņš savā debijas mačā NHL uz ledus pavadīja desmit minūtes un 33 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem un izpildot trīs spēka paņēmienus. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

«Šādās reizēs sākumā vienmēr esi mazliet nervozs. Man izdevās aizvadīt pāris labas maiņas, tāpēc centos tā tikai turpināt,» pēc mača pauda latvietis, kura veikumu laukumā paslavēja arī «Canucks» galvenais treneris Villijs Dežardēns.

Tikmēr Girgensons palīdzēja savai komandai mača ceturtajā minūtē atklāt rezultātu, kad vairākumā cīņā pie vārtiem precīzs bija Kriss Stjūarts. Turpinājumā mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas, divreiz izceļoties vairākumā, bet otrās trešdaļas 15.minūtē Stjūarts vairākumā panāca rezultātu 2:3. Trešajā trešdaļā laukuma saimnieki guva vēl divus vārtus pēc kārtas, pēdējo ripu raidot jau tukšos sāncenšu vārtos.

Uzbrucējs šoreiz nospēlēja 23 minūtes un 24 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā, veicot divus metienus pa vārtiem, izpildot divus spēka paņēmienus, bloķējot trīs pretinieku raidījumus, uzvarot deviņos no 21 iemetiena, kā arī izprovocējot vienu noraidījumu un tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -2. Girgensons rezultatīvu piespēli iekrājis otrajā mačā pēc kārtas.

Ķēniņš ceturtdien pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz «Canucks» vienību no fārmkluba Jūtikas «Comets», kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL). Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur līdz šim 36 spēlēs AHL turnīrā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš kļuvis par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis «Canucks» komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.

Turklāt šī kļuvusi par pirmo reizi kopš 2011.gada 29.novembra, kad NHL mačā tikās divi Latvijas hokejisti - pirms vairāk nekā trim gadiem savstarpēju dueli piedzīvoja Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu