Masaļskis pagarinājis līgumu ar «Ambri-Piotta» komandu līdz sezonas beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latviešu hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis arī atlikušo sezonas daļu pavadīs Šveices augstākās līgas (NLA) komandā «Ambri-Piotta», informē klubs.

Iepriekš 8.janvārī vārtsargs noslēdza ar komandu līgumu līdz janvāra beigām, tomēr pēc tā iztecēšanas vienošanos varēja pagarināt līdz sezonas beigām. Sestdien klubs šo iespēju izmantojis, jo viens no latvieša konkurentiem iedzīvojies nopietnā savainojumā.

Masaļskis paguvis doties laukumā tīs NLA spēlēs, savos vārtos ielaižot vidēji 4,00 ripas un atvairot 88,4% metienu. Pēdējās spēlēs viņš bija palicis ārpus komandas pieteikuma.

Kā zināms, decembra izskaņā Masaļskis, kā arī Georgijs Pujacs, Marcels Hosa un Pjotrs Sčastļivijs tika atbrīvoti no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo».

Masaļskis «Dinamo» rindās atgriezās pagājušajā vasarā, tomēr sezonas sākumā daudz pārliecinošāku sniegumu par viņu rādīja Jakubs Sedlāčeks. Novembra vidū Rīgas «Dinamo» papildināja sastāvu ar kanādieti Džefu Delorjē, bet Masaļskis kopš tā brīža laukumā vairs nebija izgājis.

Šajā sezonā Masaļskis 12 KHL spēlēs tika vien pie divām uzvarām, ielaižot vidēji 3,54 ripas un atvairot 87,3% metienu.

Daļu no iepriekšējās sezonas 34 gadus vecais vārtsargs aizvadīja Slovākijas vienībā «Poprad», regulārajā čempionātā laukumā dodoties deviņos mačos, kuru laikā caurmērā ielaida 1,27 ripas un atvairīja 95% pretinieku metienu. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņš aizvadīja piecas cīņas, vidēji kapitulējot 2,21 reizi mačā un atvairot 92,1% metienu.

Pieredzējušais vārtsargs pērn pārstāvēja Latvijas izlasi Soču olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā Minskā, savukārt jaunu klubu «Poprad» veidolā viņš atrada vien janvārī.

Pirms tam trīs sezonas Masaļskis aizvadījis KHL kluba Hantimansijskas «Jugra» sastāvā. Tāpat viņš karjeras laikā spēlējis Vācijā, Baltkrievijā, Čehijā un Zviedrijā.

«Ambri-Piotta» komanda NLA kopvērtējumā ar 48 punktiem 43 spēlēs pašlaik ieņem desmito vietu 12 klubu konkurencē. Šajā turnīrā šosezon sacenšas arī latviešu vārtsargi Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu