«Canucks» galvenais treneris Ķēniņa debiju nosauc par lielisku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Utica "Comets", Lindsay A. Mogle

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, debitējot Nacionālajā hokeja līgā (NHL), nodemonstrējis lielisku sniegumu, uzskata Vankūveras «Canucks» komandas galvenais treneris Villijs Dežardēns.

Ķēniņš piektdien piedzīvoja savu debiju NHL, palīdzot «Canucks» komandai savā laukumā ar rezultātu 5:2 uzvarēt Bufalo vienību «Sabres», kuras sastāvā pie rezultatīvas piespēles tika cits latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Ķēniņš savā debijas mačā NHL uz ledus pavadīja desmit minūtes un 33 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem un izpildot trīs spēka paņēmienus. Viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

«Viņa debija bija lieliska. Viņš demonstrēja patiešām labu sniegumu. Maiņa, kurā spēlēja Ķēniņš, mums ļoti palīdzēja un deva komandai pacēlumu,» pēc mača izteicās Dežardēns. «Ķēniņš vienā no epizodēm izcēlās ar iespaidīgu spēka paņēmienu, kas motivēja visu komandu.»

«Viņš parādīja, ka prot spēlēt. Ķēniņš ir pietiekoši ātrs un masīvs, turklāt ar ātrām rokām,» piebilda treneris.

Ķēniņš ceturtdien pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz «Canucks» vienību no fārmkluba Jūtikas «Comets», kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL). Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur līdz šim 36 spēlēs AHL turnīrā guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +6.

«Es jutos neticami un izbaudīju katru mirkli. Biju nervozs, taču sajūtas bija labas. Prieks par izcīnīto uzvaru un prieks par manu valsti,» Ķēniņa teikto citē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF). «Esmu jauniņais, kuru neviens nezina, tāpēc man ir jācīnās katrā izgājienā uz ledus.»

Ķēniņš kļuvis par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis «Canucks» komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra.

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks», taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Vankūveras vienība pašlaik ar 57 punktiem 47 spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod septīto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu