Vai tu zini, kas ir visu laiku labākais Latvijas debitants NHL?

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Ronalds Ķēniņš otrdien guva otros vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) savā trešajā mačā tajā, taču visrezultatīvāk karjeru pasaules spēcīgākajā hokeja līgā no Latvijas hokejistiem ir sācis Grigorijs Panteļejevs.

Panteļejevs, 1992./93. gada sezonā pārstāvot Bostonas «Bruins», savā debijas spēlē punktus neguva, taču otrajā spēlē pret Ņūdžersijas «Devils» izcēlās ar diviem, bet trešajā spēlē pret Filadelfijas «Flyers» - ar vieniem vārtiem un piespēli. Trīs pirmajās spēlēs NHL Panteļejevs savāca četrus punktus.

Kopumā Panteļejevs NHL epizodiski spēlēja četras sezonas, pēdējā no tām Ņujorkas «Islanders» komandā. Viņš piedalījās 54 spēlēs, guva astoņus vārtus un izdarīja sešas piespēles, visus punktus gūstot pirmajā sezonā.

Visu laiku labākajam vārtu guvējam NHL no Latvijas hokejistiem - Sandim Ozoliņam pirmie vārti bija desmitajā spēlē Sanhosē «Sharks» sastāvā. Ar rezultatīvām piespēlēm savās pirmajās spēlēs bija izcēlušies Sergejs Žoltoks un Kārlis Skrastiņš. Zemgus Girgensons guva vārtus savā pirmajā spēlē NHL, taču līdz otrajiem nācās gaidīt vairāk nekā divus mēnešus.

Pirmais Latvijā augušais NHL spēlētājs Helmuts Balderis savus pirmos no trim vārtiem Minesotas «North Stars» komandā guva savā ceturtajā spēlē.

Ķēniņš panāca izlīdzinājumu 2:2 Vankūveras «Canucks» spēlē pret Vinipegas «Jets» septiņarpus minūtes pirms pamatlaika beigām. Uzvaras vārtus «Canucks» guva pagarinājumā.

Nepilnus 24 gadus vecais Ķēniņš pagājušajā piektdienā debitēja NHL, kad «Canucks» uzvarēja Bufalo «Sabres», bet pirmos vārtus guva svētdien spēlē pret Minesotas «Wild».

Ķēniņš pagājušajā ceturtdienā saņēma izsaukumu uz «Canucks» no fārmkluba Jutikas «Comets», kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Latvijas hokejists debijas sezonā AHL aizvadījis 36 spēles, guvis piecus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu +6.

2013. gada vasarā Ķēniņš noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks» kā brīvais aģents, jo latviešu hokejistu NHL jauno spēlētāju draftā neviena komanda nav izvēlējusies.

Ķēniņš kopš 2008. gada spēlēja Šveices kluba Cīrihes «ZSC Lions» sistēmā, sākumā jaunatnes līgā un vēlāk augstākajā līgā, kurā 2012. un 2014. gadā izdevās kļūt par šīs valsts čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu