Fantastiska diena Latvijas hokejam! Aprit 10 gadi kopš brīnuma uz «Sporta pils» ledus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Tieši pirms desmit gadiem Latvijas hokeja izlase uz «Sporta pils» ledus aizvadīja neaizmirstamu maču, apspēlējot Baltkrieviju un iegūstot ceļazīmi uz Turīnas olimpiskajām spēlēm.

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Latvija atradās iedzinējos ar rezultātu 2:4. Šķita, ka spēle jau zaudēta, taču mūsu komanda nolēma nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un samazināja pārsvaru, precīzs no vārtu priekšas bija Armands Bērziņš.

Turpinājumā Latvija uzņēma apgriezienus, un pēc Georgija Panteļejeva metiena pirmais pie ripas bija Jānis Sprukts, izlīdzinot rezultātu - 4:4. Punktu šim mačam pielika Aleksandrs Semjonovs, kas guva uzvaras vārtus, un Latvija izcīnīja vienu no emocionālākajām, fantastiskākajām uzvarām!

«Tas tiešām ir brīnums,» pēc emocionālās uzvaras sacīja komentētājs Mariss Andersons. «Šo dienu, šo maču - varēs atcerēties visu mūžu. Šādas uzvaras neaizmirstas nekad.»

«Paldies visiem cilvēkiem, kas par mums turēja īkšķus un ticēja līdz pēdējam,» neilgi pēc cīņas beigām sacīja Sprukts.

Trīs mēnešus pirms šā turnīra Latvija pazaudēja vienu no saviem labākajiem hokejistiem, uzbrucēju Sergeju Žoltoku. Valstsvienības ārsts un vēl pāris spēlētāji izteikušies, ka, iespējams, Sergejs esot no debesīm palīdzējis Latvijai izcīnīt šo fantastisko uzvaru.

Šajā turnīrā piedalījās tādi hokejisti kā Sandis Ozoliņš, Kārlis Skrastiņš, Leonīds Tambijevs, Normunds Sējējs, Aleksandrs Ņiživijs u.c. Savukārt izlases galvenais treneris bija Leonīds Beresņevs, bet palīgu pienākumus pildīja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu