Žurnālista satraukums: Pirms «Dinamo» mājas spēlēm TV neatskaņo Krievijas himnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Krievijas sporta medija «Sovetskii Sport» žurnālists Pāvels Lisenkovs izdevuma interneta vietnē izvērsis rakstu par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rīgas «Dinamo» komandas mājas spēļu tiešraidēm kanālā TV6, kurās regulāri Krievijas himnas laikā tiekot demonstrētas reklāmas. Tikmēr citu valstu klubiem, viesojoties «Arēnā Rīga», himnu izpildīšanas brīdis televīzijā tiekot pārraidīts pilnībā.

Viņš norādījis, ka Kazahstānas, Somijas, Horvātijas un Baltkrievijas himnas TV tiešraidē atskaņo pilnā apmērā.

Lisenkovs apgalvo, ka no kāda hokeja līdzjutēja Rīgā saņēmis vēstuli, kurā sūtītājs norādījis: «Gribu jūs informēt, ka Rīgas «Dinamo» mājas spēļu laikā Krievijas Federācijas himnu kanālā TV6 pārtrauc ar reklāmu. Tas ir galvenais kanāls, kurā pārraida visas «Dinamo» komandas mājas spēles.

Tikmēr mājas spēlēs ar Minskas «Dinamo» Baltkrievijas himna netiek pārtraukta. Tas pats notiek gadījumos ar pārējiem ārvalstu klubiem. Atvainojiet par kvalitāti, man nav kameras, viss filmēts ar fotoaparātu. Viss sākās šajā sezonā, kaut kad oktobrī,» raksta vēstules autors no Rīgas.

Viņš turpina: «Vispirms atskaņo viesu himnu. Pēc tam Latvijas un, protams, bez reklāmām. Internetā nevar atrast TV6 translācijas, tāpēc par to zina tika vietējie iedzīvotāji. Bet neviens neraksta. Vienus tas neinteresē, citi baidās.»

Lisenkovs šo vēstules rindkopu komentējis tā: «Saprotams, var taču pazaudēt pilsonību.»

TVNET sazinājās ar «Viasat Sport Baltic» programmu direktoru Tomu Circeni, lai viņš sniegtu savu viedokli par «Sovetskii Sport» žurnālista publicēto rakstu. «Tas nekādā gadījumā netiek darīts apzināti. Nemēģinām speciāli ierobežot Krievijas himnas atskaņošanu «Arēnā Rīga«. Pēdējo mēnešu laikā esam iesākuši reklāmas laist viesu komandu himnu laikā, nenoliegšu. Ja jūs pamanījāt, tad sezonas sākumā tas netika darīts, taču tagad esam to sākuši piekopt. Tas nav nekas neatļauts.»

Tikmēr kanālā TV5, kur spēles komentē krievu valodā, himnas pārraida pilnā apmērā.

«Man ir jautājumi KHL. Vai līga ir apmierināta ar situāciju, ka telekompānija, kurai pārdotas translāciju tiesības KHL spēļu pārraidīšanai, to dara tādā nerespektējošā formā,» jautā Lisenkovs.

«Vai līgai nepieciešams tāds klubs jaunajā sezonā, kā Rīgas «Dinamo»? Atgādināšu, ka Rīga noteica sankcijas pret Kobzonu, Valēriju, Gazmanovu. Un festivāls no Jūrmalas tika pārcelts uz Krieviju. Šā iemesla dēļ Latvija gadā zaudē 17 miljonus eiro. Cik Baltijas valsts, kas prot nopelnīt uz hokeja rēķina, zaudēs, ja paliks bez KHL?» sava raksta noslēgumā jautā Lisenkovs.

Lisenkovs nereti savās publikācijās jaušams kā dedzīgs Kremļa politikas atbalstītājs. Piemēram, par apsveicamu rīcību viņš uzskatījis krievu uzbrucēja Aleksandra Ovečkina došanos uz NHL Visu zvaigžņu spēli kreklā, uz kura attēlots Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu