Sākas cīņa par Gagarina kausu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar četrām Rietumu konferences pārstāvētajām komandām šodien sākas cīņa par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausu. Visas pirmās kārtas pirmās spēles sāksies pl. 18.30 pēc Latvijas laika.

Latvijas līdzjutējiem vissaistošākais būs Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētās, Harija Vītoliņa vadītās Maskavas «Dinamo» komandas duelis ar Jaroslavļas vienību «Lokomotiv».

Regulāro sezonu Latvijas pārstāvjiem bagātā Maskavas «Dinamo» noslēdz turnīra tabulas 3. vietā, kamēr «Lokomotiv» pēc 60 mačiem ierindojas 6. pozīcijā. Par dueļa favorītu tiek uzskatīts Krievijas galvaspilsētas klubs.

Šim duelim ir papildu zemteksts, jo pagājušajā sezonā tieši «Lokomotiv» konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām 7. mačā izslēdza Maskavas «Dinamo» no tālākas cīņas turnīrā. Toreiz Jaroslavļas rindas pārstāvēja Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs.

Uzbrucēji Daugaviņš un Karsums ir vieni no Maskavas «Dinamo» līderiem.

Citā pirmās kārtas mačā regulārās sezonas spēcīgākā komanda Maskavas CSKA uzņems līgas jaunpienācēju HK «Soči», kuras sastāvā spēlē bijušās latviešu vieglatlētes Inetas Radevičas dzīvesbiedrs Pjotrs Ščastļivijs. Viņš sezonas lielāko daļu aizvadīja Rīgas «Dinamo».

Tikmēr cita līgas jaunpienācēja Helsinku «Jokerit» no Somijas tiksies ar Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo». Abi klubi regulārās sezonas noslēguma tabulā atradās viens otram blakus. «Jokerit» ieņēma 4. vietu, Minskas hokejisti attiecīgi pozīciju zemāk.

Ceturtais duelis būs starp ambiciozo Sanktpēterburgas SKA un Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kas regulāro čempionātu noslēdza 7. pozīcijā. Latvijas hokeja speciālists, komentējot izredzes šajā duelī, izteicās, ka «Torpedo» hokejistiem SKA komanda ir pa spēkam.

Sestdien cīņā par Gagarina kausu iesaistīsies Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» un Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas «Baris» no Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā Gagarina kausu ieguva Magņitogorskas «Metallurg».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu