KHL plāno starp klubiem sadalīt 100 miljonus rubļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālā hokeja līga (KHL) pēc šīs sezonas plāno starp dalībkomandām sadalīt 100 miljonus rubļu (1,4 miljonus eiro), piektdien žurnālistiem paudis līgas vadītājs Dmitrijs Černišenko.

Kā stāstīja Černišenko, KHL, neskatoties uz Krievijā valdošo finansiālo krīzi, ieviesusi mehānismu, plāno daļu savu ienākumu sadalīt starp klubiem.

«Peļņu neatklāšu, tomēr no ienākumiem dosim klubiem aptuveni 100 miljonus rubļu,» paudis Černišenko. Daļu ienākumu vienības sadalīs proporcionālās daļās, daļu pēc televīzijas pieprasījuma un daļu - pēc sportiskajiem kritērijiem.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» otro reizi vēsturē nav spējusi kvalificēties KHL izslēgšanas turnīram. Pēc sezonas vienības vadība atteikusies no komentāriem saistībā ar finansiālo situāciju, tomēr zināms, ka vadībai pret spēlētājiem joprojām ir algu parādi. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ja Rīgas «Dinamo» komandai neizdosies laicīgi piesaistīt ģenerālsponsoru, jau aptuveni maijā tā varētu beigt pastāvēt.

Tāpat Černišenko piektdien izteicies, ka nākamajā sezonā līgas vienībām būs jāsniedz nopietnas finansiālās garantijas.

«Sekojam līdzi, lai klubi izpildītu saistības pret spēlētājiem,» atzinis KHL prezidents.

Nupat aizvadītajā sezonā ar 60 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem Rīgas «Dinamo» Rietumu konferences kopvērtējumā regulārā čempionāta beigās ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu