«Rīgas» hokejisti ar zaudējumu sāk MHL izslēgšanas cīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.eu

Latvijas komanda «Rīga» svētdien ar neveiksmi sāka Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīru, pirmās kārtas pirmajā duelī savā laukumā ar 3:6 (1:3, 0:0, 2:3) piekāpjoties Čerepovecas «Almaz» hokejistiem.

Latvijas komandas labā pa vārtiem guva Haralds Neimanis, Ruslans Iganatovičs un Kirils Galoha.

Maču labāk iesāka viesi no Čerepovecas, pirmo 15 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0, turklāt divus no šiem vārtiem guva Sergejs Kupcovs. Pirmās trešdaļas izskaņā Neimanis mazākumā gan vienus vārtus atguva, bet turpinājumā vārtsargi tika pārspēti vien noslēdzošajā periodā.

Vispirms 44.minūtē Ignatovičs rezultāta starpību samazināja jau līdz minimumam, bet turpmāko piecu minūšu laikā divas reizes «Rīgas» vārtsargu Nilu Grinfogelu pārspēja Pāvels Bučnevičs. Sākoties pēdējām piecām minūtēm pamatlaikā, rīdzinieki nomainīja Grinfogelu pret sesto laukuma spēlētāju, kas 57.minūtē vainagojās panākumiem, kad 3:5 panāca Galoha.

Tiesa, 29 sekundes pēc tam Bučnevičs guva jau savus trešos vārtus šajā cīņā, iespēdams «hat-trick».

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, turklāt gan oktobrī divās spēlēs Čerepovecā, gan decembrī aizvadītajos mačos Rīgā panākumus dalīja uz pusēm.

Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim uzvarām - pirmdien «Arēnā Rīga» vienības sacentīsies otro reizi, bet atlikušie mači risināsies Čerepovecā.

Pēdējās 11 regulārās sezonas spēlēs «Rīgas» hokejisti piedzīvoja vien divus zaudējumus un Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 83 punktiem 56 spēlēs ieņēma ceturto vietu, bet Rietumu konferencē palika devītā.

Tikmēr «Almaz» ar 85 punktiem izcīnīja astoto vietu Rietumu konferencē.

Finansiālu problēmu dēļ no šīs divīzijas un MHL turnīra kopumā izstājās Čehijas komanda Karlovi Vari «Energie», bet organizatori lēma, ka šajā divīzijā vietu kārtība tiks noteikta pēc punktu un nospēlēto maču procentuālās attiecības, jo vairākas komandas nepaspēja izspēlēt visus mačus ar Čehijas vienību.

MHL regulārajā čempionātā klubi bija sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

«Rīga» MHL izslēgšanas spēles sasniegusi visas piecas reizes, kuras piedalījusies. Pirmajās trijās sezonās tā allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai, bet pērnajā sezonā, kad pirmoreiz «play-off» cīņās piedalījās 32 nevis 16 komandas, sākotnēji «Rīgas» hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas «Red Bull», bet pēc tam ar 2-3 piekāpās nākamajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu