Beļavskim darbā ar izlasi asistēs ārzemju speciālists

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Aleksandram Beļavskim pasaules čempionātā (PČ) hokejā būs arī palīgs no ārzemēm, aģentūrai BNS otrdien sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš gan pagaidām nevēlējās atklāt asistenta vārdu.

Lipmans skaidroja, ka jaunais palīgs būs augsta līmeņa speciālists, taču vārdu viņš nevēlējās atklāt, jo šis treneris vēl ir aizņemts savā pamatdarbā. «Mēs par papildinājumu treneru korpusā paziņosim vēlāk, kad šis treneris būs brīvs no sava pamatdarba. Taču viņš ir nopietna līmeņa speciālists un aprīļa sākumā jau būs Latvijā,» teica Lipmans, kurš tomēr negribēja atklāt, vai runa ir par treneri no Ziemeļamerikas vai Eiropas.

Jau iepriekš bija zināms, ka Beļavskim darbā ar izlasi palīdzēs Kārlis Zirnis, kurš iepriekš bija arī viens no kanādieša Teda Nolana palīgiem valstsvienībā. Nolanam izlasē palīdzēja arī Toms Kūlens, bet iepriekš arī Artūrs Irbe. Vārtsargu treneris pērn bija Juris Klodāns, kurš šos pienākumus pildīs arī šosezon.

Bijušais valstsvienības spēlētājs Beļavskis par izlases treneri tika iecelts vasarā, noslēdzot līgumu uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem. Pie izlases stūres viņš debitēja novembrī pārbaudes turnīrā Norvēģijā, kurā Latvija izcīnīja vienu uzvaru pret Dāniju, taču zaudēja Norvēģijai un Francijai.

Latvijas izlase PČ Čehijā, kas sāksies 1. maijā, gatavoties sāks marta beigās, bet pirms tam hokejistiem tiks dota iespēja uzturēt sportisko formu.

Prāgā Latvijas izlase A apakšgrupā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija. Čempionāts ilgs līdz 17. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu