«Liepāja» uzvar «Kurbadu» un nodrošina otro vietu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Gertsons

Liepājas ledus hallē izšķīrās cīņa par mājas spēļu priekšrocību «play-off» izcīņā pusfināla sērijā. Cīņā pret mājiniekiem «Kurbads» visu maču atradās iedzinējos un galarezultātā piekāpās ar 1:3.

Vienīgos vārtus HK «Kurbads» labā guva komandas kapteinis Toms Bluks, bet liepājnieku rindās ar diviem punktiem izcēlās Valters Freijs.

Lai arī mačs tika iesākts piesardzīgi, mača līdzjutēji varēja uzgavilēt ātriem liepājnieku vārtiem – kļūda aizsardzības zonā, pie ripas aiz vārtiem tiek Valters Freijs un no asa leņķa raida ripu Ulda Čalpas sargāto vārtu augšējā stūrī. Pirmajā periodā HK «Kurbads» spēlē diezgan nepārliecinoši, bieži atrodoties savā aizsardzības zonā un reti apdraudot liepājnieku cietoksni. Pēc pirmā perioda 1:0 par labu vēju pilsētai.

Otrā trešdaļa tiek iesākta ar vārtsargu maiņu – vārtu drošība tiek uzticēta Dmitrijam Žabotinskim, kurš kapitulē jau pēc 28 nospēlētam sekundēm, kad pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzas Kārlis Liepiņš un dubulto pārsvaru.

Pēc rezultāta izmaiņas rit līdzīga spēle ar bīstamiem momentiem abās laukuma pusēs, tomēr vārtus gūst mājinieki – burzmā acīgākais vārtu priekšā izrādās Sergejs Daņilovs. HK «Kurbads» pa īstam aktivizējas tikai pēc šiem vārtiem un sāk saimniekot pa pretinieku zonu. Augļus gan tas atnes tikai pāris minūtes pirms trešdaļas noslēguma. Skaitlisko vairākumu ar šķēlienu no zilās līnijas realizē Toms Bluks.

Trešajā periodā aktīvāk uzbrūk ogrēnieši, bet liepājnieki taktiski pareizi aizstāvas un spēlē uz pretuzbrukumiem, vārtu gūšanas iespējas ir abām komandām, tomēr šajos dueļos pārāki izrādās vārtsargi. HK «Kurbads» trīs minūtes pirms spēles beigām iegūst cerību stariņu – nopelna iespēju spēlēt vairākumā, tomēr rezultāts paliek nemainīgs.

Liepājnieki nodrošina sev otro vietu čempionāta turnīra tabulā, bet HK «Kurbads» ieņem vienu pozīciju zemāk.

Ogres klubam atlicis vēl viens mačs sestdien mājās pret pērnā gada čempioniem HS «Rīga/Prizma».

Pusfināla sērija sāksies 11. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu