«Rīgas» hokejisti izstājas no MHL izslēgšanas spēlēm un noslēdz sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Rīga" facebook.com

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā ar 4:9 (2:1, 1:2, 1:6) ceturtdien izbraukumā piekāpās Čerepovecas «Almaz» hokejistiem, tādejādi noslēdzot šo sezonu.

Rietumu konferences 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām «Rīga» līdz ar to cieta zaudējumu ar 0-3.

«Rīgas» labā ar vārtiem atzīmējās Mārtiņš Dzierkals, Kārlis Ozoliņš, Frenks Razgals un Rūdolfs Maslovskis.

Dueļa rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad mājiniekus vadībā izvirzīja Daniils Vovčenko, taču pirmās trešdaļas turpinājumā Dzierkals un Ozoliņš izvirzīja vadībā jau rīdziniekus. Viesiem no Rīgas vadību izdevās nostiprināt 28.minūtē, kad Razgals panāca jau 3:1.

Tomēr cīņas turpinājums «Rīgai» bija ārkārtīgi neveiksmīgs, jo līdz otrā perioda izskaņai «Almaz» hokejistiem izdevās panākt neizšķirtu, bet 54.minūtē rezultāta tablo vēstīja jau 6:3 par labu Čerepovecas komandai, kas bija pamanījusies gūt piecus vārtus pēc kārtas. Nepilnu minūti vēlāk Maslovskis vairākumā gan guva rīdzinieku ceturtos vārtus, bet 57.minūtē Nikolajs Kiseļovs guva savus trešos vārtus šajā duelī un atjaunoja trīs vārtus pārsvaru par labu mājiniekiem.

Cīņas pēdējās minūtēs «Almaz» turpināja spēlēt rezultatīvi, gūstot vēl divus vārtus un nodrošinot pārliecinošu uzvaru.

Kā zināms, sērijas pirmās divas spēles risinājās Rīgā, mājiniekiem ciešot samērā pārliecinošu neveiksmi ar 3:6 un 0:5.

Regulārajā sezonā abas komandas savā starpā tikās četras reizes, turklāt gan oktobrī divās spēlēs Čerepovecā, gan decembrī aizvadītajos mačos Rīgā panākumus dalīja uz pusēm.

Pēdējās 11 regulārās sezonas spēlēs «Rīgas» hokejisti piedzīvoja vien divus zaudējumus un Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā ar 83 punktiem 56 spēlēs ieņēma ceturto vietu, bet Rietumu konferencē palika devītie.

Tikmēr «Almaz» ar 85 punktiem izcīnīja astoto vietu Rietumu konferencē.

Kā zināms, finansiālu problēmu dēļ no šīs divīzijas un MHL turnīra kopumā izstājās Čehijas komanda Karlovi Vari «Energie», bet organizatori lēma, ka šajā divīzijā vietu kārtība tiks noteikta pēc punktu un nospēlēto maču procentuālās attiecības, jo vairākas komandas nepaspēja izspēlēt visus mačus ar Čehijas vienību.

MHL regulārajā čempionātā klubi bija sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Izslēgšanas spēlēs iekļuva katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 38 sacensību dalībniekiem.

«Rīga» MHL izslēgšanas spēles sasniegusi visas piecas reizes, kuras piedalījusies. Pirmajās trijās sezonās tā allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai, bet pērnajā sezonā, kad pirmoreiz «play-off» cīņās piedalījās 32 nevis 16 komandas, sākotnēji «Rīgas» hokejisti saspringtā sērijā ar 3-2 pieveica Austrijas vienību Zalcburgas «Red Bull», bet pēc tam ar 2-3 piekāpās nākamajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu