Šodien sākas Latvijas hokeja čempionāta finālsērija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Ar spēli Piņķos šodien sākas Latvijas hokeja čempionāta finālsērija, kurā regulārā čempionāta uzvarētāja «Mogo» uzņem «Kurbads» vienību no Ogres.

Dueļa sākums «Inbox.lv» hallē Piņķos iecerēts plkst.17.10. Tiešraidē to pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Finālsērijas turpinājumā pirmdien abas komandas turpat tiksies atkārtoti, bet pēc tam divas spēles tiks aizvadītas Ogrē. Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Šajā sezonā abas komandas ir tikušās piecas reizes. Pirmajos divos mačos ar 6:5 un 7:2 pārāki bija «Kurbads» hokejisti, bet «Mogo» triumfējuši pēdējās trīs spēlēs, uzvarēdami savus pretiniekus ar 6:2, 8:1 un 4:3.

«Mogo» regulāro sezonu ar 73 punktiem 30 spēlēs noslēdza pirmajā vietā, bet «Kurbads» ar 64 punktiem ieņēma trešo pozīciju.

Latvijas hokeja čempionāta pusfināla sērijā «Kurbads» ar 3-1 pārspēja «Liepājas» vienību, bet «Mogo» ar tādu pašu rezultātu bija pārāki pār «Zemgale»/LLU komandu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā «Kurbads» sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pieveica savus novadniekus «Ogre»/«Sāga 97» vienību, bet tikmēr «Mogo» kā regulārās sezonas uzvarētāja šajā kārtā nepiedalījās.

Regulārajā sezonā septiņas komandas sacentās piecos apļos. Regulārās sezonas uzvarētāji «Mogo» automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tikās komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai.

Pusfināla sērijas noritēja līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām. Tikmēr bronzas medaļas ieguvējs tiks noskaidrots sērijā līdz trim panākumiem.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bija par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot «Rīga»/«Prizma» vienībai, kas šogad apstājās jau ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu