«Kurbada» komanda pirmajā finālspēlē apspēlē «Mogo»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Latvijas hokeja čempionāta finālsēriju svētdien ar uzvaru iesāka Ogres komanda «Kurbads», kas ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) izbraukumā pārspēja regulārā čempionāta uzvarētāju «Mogo».

  1. Kaut mača ievadā pārsvars piederēja «Kurbadam», spēles rezultātu trešajā minūtē atklāja «Mogo» spēlētājs Rūdolfs Prūsis, kurš iesita vārtos lēni pa vārtsarga laukumu slīdošu ripu. Pēc nepilnām divām minūtēm tāla un precīza Alekseja Širokova piespēle ļāva Edgaram Brancim izslidot vienam pret Henriju Anču un «Kurbads» uzbrucējs izlīdzināja rezultātu. Vēl pēc nepilnām divām minūtēm Jānis Straupe realizēja vairākumu un vadībā izvirzīja jau ogrēniešus.

Otrajā trešdaļā «Kurbads» vēl divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu. Pirmajā gadījumā pie Anča atsistās ripas pirmais bija Gatis Gricinskis, trāpot tukšajā vārtu stūrī. Jau nākamajā vairākumā Edgars Brancis guva ceturtos viesu vārtus un Anča vietā «Mogo» vārtos stājās Renārs Kazanovs.

Pēdējā trešdaļā Agris Saviels, Miks Lipsbergs un Vladimirs Mamonovs lieliski izspēlēja lielo vairākumu, un Mamonovs samazināja rezultāta starpību. Taču pēdējais vārds šajā spēlē piederēja «Kurbada» hokejistiem - divarpus minūtes pirms spēles beigām Toms Zeltiņš pārspēja arī Renāru Kazanovu un Ogres hokejisti izcīnīja uzvaru ar 5:2.

Sērija turpināsies līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs pirmdien vēlreiz risināsies «Inbox.lv» hallē Piņķos.

Regulārajā sezonā abas komandas tikās piecas reizes. Pirmajos divos mačos ar 6:5 un 7:2 pārāki bija «Kurbads», bet «Mogo» triumfēja pēdējās trīs spēlēs, uzvarēdami savus pretiniekus ar 6:2, 8:1 un 4:3.

«Mogo» regulāro sezonu ar 73 punktiem 30 spēlēs noslēdza pirmajā vietā, bet «Kurbads» ar 64 punktiem ieņēma trešo pozīciju.

Latvijas hokeja čempionāta pusfināla sērijā «Kurbads» ar 3-1 pārspēja ar vairākiem Rīgas «Dinamo» spēlētājiem pastiprināto «Liepājas» vienību, bet «Mogo» ar tādu pašu rezultātu bija pārāki par «Zemgale»/LLU komandu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā «Kurbads» sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pieveica savus novadniekus «Ogre»/«Sāga 97» vienību, bet tikmēr «Mogo» kā regulārās sezonas uzvarētāja šajā kārtā nepiedalījās.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bija par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal bija pārstāvēta Liepāja. Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot «Rīga»/«Prizma» vienībai, kas šogad apstājās jau ceturtdaļfinālā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu