Latvijas hokeja izlase naturalizēšot trīs Kanādas hokejistus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas Hokeja federācija (LHF) esot nolēmusi piedāvāt pilsonības trīs augstas klases Kanādas spēlētājiem, vēsta ārzemju mediji.

Pagaidām šo spēlētāju vārdi netiek atklāti. Tomēr zināms, ka visi trīs sportisti šobrīd spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

Jāizceļ, ka viens no šiem trijiem hokejistiem aizvadījis 110 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

«Latvijas izlase pirms pasaules čempionāta vēlas pastiprināt komandas sastāvu, līdzīgi kā to izdarīja Baltkrievija. Šajā procesā neredzu neko sliktu. Visi trīs hokejisti noteikti palīdzēs mūsu valstsvienībai cīnīties par medaļām,» atklāja kāds anonīms un izlasei pietuvināts avots.

Ja Kanādas hokejistiem neizdosies piešķirt pases jau šajā pavasarī, tad nākamais termiņš būs 2015.gada septembris. «Šobrīd jau noris pārrunas ar Starptautisko hokeja federāciju (IIHF), problēmām nevajadzētu rasties,» sacīja anonīmais avots.

Līdz ar to šie spēlētāji kļūs par pirmajiem naturalizētajiem hokejistiem Latvijas izlases vēsturē.

Atgādināsim, ka līdzīgu praksi piekopa arī Latvijas Basketbola savienība (LBS), kas Latvijas pilsonības vairākus gadus atpakaļ piešķīra Trojam Ostleram un Bruno Pētersonam.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta, un tās saturs nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu