Freibergs par dopinga lietošanu diskvalificēts uz diviem gadiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārlietu komisija beidzot pieņēmusi lēmumu sodīt Latvijas aizsargu Ralfu Freibergu, vēsta IIHF mājaslapa.

Ralfa Freiberga diskvalifikācija sākās pērnā gada 23. februārī, bet beigsies 2016. gada 22. februārī. Līdz ar to viņš būs spiests izlaist šā gada čempionātu Prāgā, taču jau nākamgad varēs aizstāvēt valstsvienības krāsas.

Latviešu hokejistam Soču olimpisko spēļu laikā tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Latvietis arī nākamo sezonu būtu pavadījis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) klubā «Bowling Green State University», taču, lai nebūtu lieki jāriskē, nolēma karjeru turpināt Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Ontārio «Reign».

Pirms šīs sezonas sākuma sarunā ar TVNET 23 gadus vecais Freibergs bija ļoti kritisks un šokēts par Krievijas Dopinga aģentūru, kas pārraudzīja olimpiskās spēles. «Uzskatu, ka esmu pilnīgi nevainīgs un «tīrs». Šī krievu kompānija nemaz nav oficiāli reģistrēta, tas ir nenopietni un smieklīgi. Dokumenti, kurus viņi iesniedza Olimpiskajai komitejai, bija ar roku pārsvītroti. Tagad notiek cīņa par taisnību, vēlos to pierādīt.»

«Uzskatu, ka tiku iegāzts - tāds ir mans viedoklis. Palūkojieties uz notikumiem Ukrainā. Mani šajā sakarā vairs nekas nepārsteidz. Gribu, lai cilvēki aizdomājas,» piebilda latviešu aizsargs, norādot uz Krievijas valsts politisko korumpētību un agresiju.

Atgādināsim, ka divu gadu diskvalifikāciju par dopingu lietošanu Soču olimpiādē saņēma arī Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. Šobrīd arī viņš spēlē ECHL, uz kuru IIHF noteikumi neattiecas.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu