«Mogo» pārņem vadību Latvijas čempionāta finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

Pateicoties lieliskam Mika Lipsberga sniegumam, panākumu Latvijas hokeja virslīgas trešajā finālsērijas spēlē trešdien guva «Mogo» komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja «Kurbada» spēlētājus.

Spēli daudz pārliecinošāk iesāka «Kurbada» hokejisti, kas pēc Paula Zvirbuļa un Toma Bluka raidījumiem devītajā minūtē izvirzījās jau vadībā ar 2:0. Tomēr «Mogo» izcēlās otrās trešdaļas pēdējā minūtē, 11 sekunžu laikā vārtus gūstot Edgaram Kurmim un Vladimiram Mamonovam.

Noslēdzošajā trešdaļā «Kurbads» jau pirmajā minūtē palika mazākumā, tomēr šīs divas minūtes tika izturētas un brīdi vēlāk iepriekš noraidītais Edgars Adamovičs, kurš tieši trešdien svin 29. dzimšanas dienu, atguva vadību mājiniekiem. Laukumā sāka parādīties arvien vairāk emociju un asumu, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Miks Lipsbergs panāca neizšķirtu 3:3.

Uzvaras vārtus pagarinājuma otrajā minūtē atkal guva tieši Miks Lipsbergs, kurš to izdarīja no vārtu priekšas pēc Ronalda Cinka piespēles.

Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām «Mogo» pārņēmusi vadību ar 2-1. Dueļa nākamais mačs ceturtdien vēlreiz risināsies Ogrē.

Sērijas pirmajā mačā svētdien «Kurbads» guva uzvaru izbraukumā ar rezultātu 5:2, bet pirmdien «Mogo» revanšējās ar tādu pašu rezultātu.

Regulārajā sezonā abas komandas tikās piecas reizes. Pirmajos divos mačos ar 6:5 un 7:2 pārāki bija «Kurbada» hokejisti, bet «Mogo» triumfēja pēdējās trīs spēlēs, uzvarēdami savus pretiniekus ar 6:2, 8:1 un 4:3.

«Mogo» regulāro sezonu ar 73 punktiem 30 spēlēs noslēdza pirmajā vietā, bet «Kurbads» ar 64 punktiem ieņēma trešo pozīciju.

Latvijas hokeja čempionāta pusfināla sērijā «Kurbads» ar 3-1 pārspēja ar vairākiem Rīgas «Dinamo» spēlētājiem pastiprināto «Liepājas» vienību, bet «Mogo» ar tādu pašu rezultātu bija pārāki pār «Zemgale»/LLU komandu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā «Kurbads» sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 pieveica savus novadniekus «Ogre»/«Sāga 97» vienību, bet tikmēr «Mogo» kā regulārās sezonas uzvarētāja šajā kārtā nepiedalījās.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bija par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal bija pārstāvēta Liepāja. Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu