Latvijas sieviešu hokeja izlase zaudē vietu PČ pirmās divīzijas A grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc kārtējā zaudējuma Latvijas sieviešu hokeja izlase ceturtdien atvadījās no izredzēm saglabāt vietu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Francijā notiekošā turnīra ceturtajā mačā Latvija ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās savām sīvākajām konkurentēm no Norvēģijas.

Norvēģijas hokejistes atklāja rezultātu 13.minūtē, bet otrajā trešdaļā Latvija to izlīdzināja, kad izcēlās Ieva Pētersone. Ilgāku laiku komandas pie vārtu guvumiem netika, taču nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Norvēģija vēlreiz izvirzījās vadībā, kas cīņas noslēgumā kļuva par uzvaras ripu.

Cīņas izskaņā Latvija vārtsardzi nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas cerētos augļus nenesa.

Kā zināms, sacensību pirmajā spēlē latvietes svētdien ar 1:5 piekāpās Čehijai, bet pēc tam otrdien ar 4:5 zaudēja arī Dānijai. Savukārt trešdien Latvijas izlase ar 0:7 kapitulēja francūzietēm.

Turnīra pēdējā cīņā Latvija sestdien tiksies ar Austriju.

Grupas līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Čehija, kurai ar sešiem punktiem trīs cīņās seko Austrija. Tikmēr sešus punktus četros mačos iekrājusi Dānija, kurai ar pieciem punktiem seko Norvēģija. Piektā ar četriem punktiem ir Francija, bet kā vienīgā bez punktiem ir Latvija. Vienu kārtu pirms turnīra beigām tā jau zaudējusi izredzes būt augstāk par pēdējo pozīciju, līdz ar to zaudējot vietu pirmās divīzijas A grupā.

Sacensību spēcīgākā komanda iegūs tiesības startēt elites divīzijā, kamēr vājākā dosies uz pirmās divīzijas B grupu.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, no 3. līdz 5. aprīlim Tukumā aizvadīja trīs dienu treniņnometni, kur tika pieslīpētas komandas sadarbības. Treniņnometnes laikā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Tukuma un «Lido» puišu vienībām.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā ilgs līdz sestdienai.

Pērn Latvija triumfēja Ventspilī notikušā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas sacensībās, iegūstot iespēju startēt līmeni augstāk. Pēc šī turnīra punktu savām gaitām valstsvienībā nolēma pielikt ilggadējā tās līdere Inese Geca-Miljone, kura turklāt pērn tika nosaukta par Eiropas labāko hokejisti.

Latvijas izlases galvenais treneris ir vēl hokejista karjeru nenoslēgušais Aleksandrs Macijevskis, kurš pērnā gada oktobrī debitēja pie valsts spēcīgākās sieviešu komandas «Laima» stūres, startējot ar to Eiropas Čempionu kausa izcīņā.

Savukārt pirms diviem gadiem Latvijas hokejistes pirmās divīzijas A grupas turnīrā piecās spēlēs palika bez punktiem, izkrītot uz trešo spēcīgāko līgu.

Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā:

vārtsardzes - Evija Tētiņa, Evelīna Nikolajeva (abas - «Laima»);

aizsardzes - Anna Kubliņa, Aija Apsīte, Sandra Žebere, Olita Liepiņa, Sindija Agare (visas - «Laima»), Sarma Ozmena (Minesotas «Blues Js»), Žanete Vasiļevska («Zemgale»);

uzbrucējas - Ieva Pētersone (Uhtas «Artkyk», Krievija), Līga Miljone (Ernšeldsvīkas «Modo», Zviedrija), Ilze Bičevska, Iveta Koka (abas - «Leksands», Zviedrija), Lelde Hartmane (Ontario hokeja akadēmija, Kanāda), Anna Katrīna Lagzdiņa (Banfas hokeja akadēmija, Kanāda), Agnese Apsīte, Jūlija Mihejenko, Ivita Krūmiņa, Zane Apse, Kristena Stengrevica (visas - «Laima»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu