Pieviļ momentu realizācija un tiek piedzīvots kārtējais zaudējums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties nākamajā mēnesī Čehijā gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros Bergenā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Norvēģijas izlasei.

Mača rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja mājinieku uzbrucējs Andreass Martinsens, kurš veiksmīgi nospēlēja Masaļska sargāto vārtu priekšā. Pēc četrām minūtēm Latvijas valstsvienība nonāca lielajā mazākumā, tomēr, spēlējot trijatā pret pieciem, komanda nosargāja savus vārtus neskartus. Pirmā perioda vidū latviešu uzbrucējs Gints Meija neveiksmīgi ieslīdēja laukuma apmalē un savainoja kāju. Turpmākajā spēles gaitā hokejists laukumā neatgriezās.

Otrais periods aizritēja abu komandu asā cīņā, un septītajā minūtē Latvijas izlase nonāca vairākumā, kuru realizēja aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Arī otrās trešdaļas otrajā pusē komandas apmainījās ar savstarpējiem asumiem, tomēr nevienai no valstsvienībām neizdevās izvirzīties vadībā.

Kad trešajā periodā bija nospēlētas astoņas minūtes, Masaļska sargāto vārtu priekšā veiksmīgi nospēlēja Jonass Jūpviks Lēvlijs, kurš vadībā izvirzīja Norvēģijas izlasi. Arī turpmākajā trešās trešdaļas gaitā spēle aizritēja asā cīņā, taču nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus un mājinieki svinēja panākumu ar 2:1.

Latvijas izlase ir piedzīvojusi zaudējumus pēdējās trijās pārbaudes spēlēs un tā ir septītā cīņa pēc kārtas, kurā valstsvienība nespēj gūt vairāk par vieniem vārtiem.

Vārtu guvēji: 1:0 Anders Martinsens (Bastiansens, Olimbs) (0:54), 1:1 Krišjānis Rēdlihs (Sprukts, M.Rēdlihs) (32:53, vair.), 2:1 Jonas Djupiks Lovlijs (K.A.Olimbs, 51:16).

Latvijas izlases sastāvs pirmajam mačam ar Norvēģiju

1.maiņa: Lauris Dārziņš - Jānis Sprukts - Miķelis Rēdlihs

2.maiņa: Lauris Bajaruns - Gints Meija - Kaspars Daugaviņš

3.maiņa: Mārtiņš Cipulis - Andris Džeriņš - Rodrigo Ābols

4.maiņa: Roberts Bukarts - Ņikita Jevpalovs - Roberts Lipsbergs

Aizsargu pāri

Kristaps Sotnieks - Krišjānis Rēdlihs

Oskars Cibuļskis - Ēriks Ševčenko

Jānis Andersons - Guntis Galviņš

Maksims Širokovs - Māris Jass

Vārtsargi: Edgars Masaļskis

Norvēģijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Divas reizes valstsvienība izbraukumā zaudēja Čehijai ar 0:4 un 0:1, bet mājās ar 2:3 un 1:4 piekāpās Zviedrijai.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadījusi četras pārbaudes spēles. Valstsvienība izbraukumā Baltkrievijā piedzīvoja zaudējumu mājiniekiem ar 1:2 un guva uzvaru ar 1:0, savukārt savā laukumā Latvijas izlase ar 1:2 un 0:1 atzina Francijas hokejistu pārākumu.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles 24. un 25. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Slovākijas valstsvienību.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17. maijam risināsies Čehijā. Latvijas izlase A apakšgrupā Prāgā spēlēs pret Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju, savukārt B grupā Ostravā sacentīsies Somija, Krievija, ASV, Slovākija, Norvēģija, Baltkrievija, Slovēnija un Dānija.

Latvijas izlases sastāvs mačiem ar Norvēģiju:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins, Ervīns Muštukovs;

Aizsargi: Ēriks Ševčenko, Jānis Andersons, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs;

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Armands Bērziņš, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Cipulis, Koba Jass, Lauris Bajaruns, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Gints Meija, Ņikita Jevpalovs

Mājās trenēsies: vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Demiters, uzbrucēji Roberts Jekimovs, Edijs Brahmanis, Edgars Kulda un Kaspars Saulietis

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu