Ķēniņam pirmie vārti Stenlija kausa izcīņā! «Canucks» svin uzvaru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš piektdien guva vārtus Vankūveras «Canucks» komandas labā, kas savā laukumā ar rezultātu 4:1 pārspēja Kalgarī «Flames» vienību, panākot sērijā neizšķirtu 1:1 Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Ķēniņš guva vārtus trešā perioda trešajā minūtē, panākot rezultātu 3:0 par labu «Canucks». Uzbrucējam tie bija pirmie vārti NHL Stenlija kausa izcīņā.

Kopumā latviešu hokejists laukumā pavadīja 11 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā viņā izdarīja četrus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

«Canucks» labā vārtus guva arī zviedru uzbrucējs Daniels Sedins, amerikāņu uzbrucējs Kriss Higinss un čehu uzbrucējs Radims Vrbata, kurš mača galotnē ripu ieraidīja jau tukšos «Flames» vārtos, kad vārtsargs bija devies uz maiņu pret sesto laukuma spēlētāju.

Mača beigās, kad bija atlicis spēlēt mazāk par divām minūtēm, laukumā esošie 10 spēlētāji nometa cimdus un aizsāka kautiņu. Ķēniņš nebija starp šiem spēlētājiem un tobrīd atradās uz rezervistu soliņa.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzarām «Canucks» panākusi izlīdzinājumu 1:1. Sērijas nākamās divas spēles notiks 19. un 21.aprīlī Kalgarī.

Sērijas pirmajā mačā «Canucks» zaudēja ar rezultātu 1:2. Ķēniņš savā NHL Stenlija kausa izcīņas debijas mačā nospēlēja 13 minūtes.

24 gadus vecais Ķēniņš savā NHL debijas sezonā regulārajā čempionātā piedalījās 30 mačos, guva četrus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Ķēniņu janvāra beigās izsauca uz «Canucks» no fārmkluba un viņš ar atzīstamu sniegumu nostiprinājās Vankūveras kluba pamatsastāvā. Sezonu viņš sāka Amerikas hokeja līgas (AHL) komandā Jutikas «Comets», kuras sastāvā 36 spēlēs guva piecus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu