«Oilers» uzvar NHL drafta loterijā; «Sabres» izvēlēsies otrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā trešo reizi sešu gadu laikā ar pirmo numuru izvēlēsies Edmontonas «Oilers» komanda, bet latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» vienība sestdien notikušajā drafta loterijā ieguva otrās izvēles tiesības.

Loterijā vislielākās iespējas iegūt pirmo numuru bija iepriekšējo divu sezonu līgas vājākajai vienībai «Sabres», bet ielozēta tika «Oilers» komanda, kurai bija trešā lielākā iespējamība, 11,5%.

Paredzams, ka «Oilers» ar pirmo numuru izvēlēsies Konoru Makdeividu, kurš šajā sezonā Ontario Hokeja līgā (OHL) 47 mačos izcēlās ar 120 rezultativitātes punktiem.

«Tas būs kā sapņu piepildījums,» jau izteicies Makdeivids. «Edmontonai ir lielisks fanu atbalsts, kaut pēdējos gados vienība gājusi cauri smagiem brīžiem.»

Iepriekš «Oilers» 2010.gadā ar pirmo numuru izvēlējās Teiloru Holu, 2011.gadā Raienu Ņūdžentu-Hopkinsu, bet 2012.gadā - Nailu Jakupovu.

Tikmēr «Sabres» komanda, visticamāk, izvēlēsies Džeku Eihelu, kurš pašlaik gan mācās universitātē un pavēstījis, ka par profesionālās karjeras sākšanu domās vien pēc drafta, kas risināsies 26. un 27. jūnijā.

«Grūti domāt par spēlēšanu kādā komandā nākamajā sezonā, kad drafts vēl nemaz nav noticis,» pauda Eihels. «Drafta dienā var notikt daudz lietu. Nekas vēl nav akmenī cirsts. Būtu jauki spēlēt Bufalo, kur ir daudz tradīciju.»

«Mums nav pirmā drafta izvēle, bet ir otrā, un esam jau teikuši, ka šogad draftā ir divi iespaidīgi spēlētāji,» paudis «Sabres» ģenerālmenedžeris Tims Marejs, izsakoties, ka Eihels jau būtu par 99% gatavs nākamajā sezonā spēlēt NHL.

Loterijā drafta izvēles kārtība tika sadalīta 14 komandām, kas nespēja kvalificēties šīs sezonas Stenlija kausa izcīņai. Pēc «Oilers» un «Sabres» jūnijā nākamās izvēlēsies Arizonas «Coyotes», Toronto «Maple Leafs» un Karolīnas «Hurricanes».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu