Ķēniņš paliek ārpus pieteikuma; «Canucks» izstājas no Stenlija kausa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras «Canucks» piedzīvoja ceturto neveiksmi Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, noslēdzot sezonu.

Sērijas sestajā mačā «Canucks» komanda izbraukumā ar 4:7 (3:1, 1:2, 0:4) kapitulēja Kalgari «Flames» vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 2-4.

Mačā līdz desmitajai minūtei «Canucks» izvirzījās vadībā ar 3:0, bet vēl otro trešdaļu noslēdza ar 4:3, tomēr pārsvars netika noturēts. Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlem izcēlās čehs Jirži Hadlers, bet «Flames» Stenlija kausa otro kārtu sasniedza pirmoreiz kopš 2004.gada. Nākamajā kārtā «Flames» spēkosies ar Anaheimas «Ducks».

Savukārt Ķēniņš pirmoreiz izslēgšanas turnīrā neiekļuva komandas pieteikumā. Uzbrucēja pievienošanās Latvijas izlase pagaidām ir neskaidra, paredzams, ka sezonu viņš varētu turpināt fārmklubā Jūtikas «Comets», kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet pašlaik cīnās neizšķirti 1-1 Kaldera kausa pirmās kārtas sērijā, kas ilgs līdz trim uzvarām.

Pirmo sezonu Ziemeļamerikā aizvadošais Ķēniņš janvāra beigās pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz «Canucks» vienību no «Comets», bet vēlāk piedzīvoja debiju NHL. Pirmajos trijos mačos viņš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, bet kopā 30 regulārā čempionāta maču laikā latvietis NHL šosezon iemeta četrus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles, izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -2.

Tikmēr Stenlija kausa izcīņā Ķēniņš piecos mačos izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

«Canucks» vienība ar 101 punktu 82 spēlēs noslēdza sezonu ar otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas deva piekto vietu Rietumu konferencē. Tikmēr «Flames» ierindojās trešajā pozīcijā divīzijā.

«Canucks» komanda 2011.gadā sasniedza līgas finālu, kurā vien ar 3-4 piekāpās Bostonas «Bruins», turpinājumā nākamajās divās sezonās apstājās jau pirmajā kārtā, bet pērn palika ārpus izslēgšanas turnīra dalībnieku vidus.

Tikmēr «Flames» Stenlija kausa izcīņu sasniegusi pirmoreiz kopš 2009.gada. Zīmīgi, ka vienību trenē slavenais kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, kura vadībā Ķēniņš 2011./2012.gada sezonā Šveices vienībā Cīrihes «ZSC Lions» debitēja profesionālajā hokejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu