«Sariarka» no galvenā trenera amata atbrīvo Tambijevu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hc-saryarka.com

Latviešu hokejistu Ērika Ševčenko un Artūra Kuzmenkova pārstāvētā Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas vienība Karagandas «Sariarka» pārtraukusi līgumu ar kluba galveno treneri Latvijas speciālistu Leonīdu Tambijevu, savā mājaslapā pauduši vienības pārstāvji.

Līdz ar Tambijeva atlaišanu tāpat no treneru amata tika atbrīvoti arī Andrejs Banada, Jevgēņijs Galkins un Romāns Prokopenko.

«Sariarka» čempionātu noslēdza izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Ņeftekamskas «Toros».

Iepriekš Tambijevs bija iedzīvojies veselības problēmās, tāpēc komandu viņš vadīt nevarēja, galvenā trenera pienākumus uzņemoties «Sariarka» ģenerālmenedžerim Kirilam Dvurečenskim.

Tambijevs «Sariarka» komandas treneru korpusā sāka strādāt pirms šīs sezonas, kļūstot par galvenā trenera Alekseja Fetisova palīgu. Tomēr pēc neveiksmīga sezonas sākuma Fetisovs no amata tika atbrīvots, par viņa aizvietotāju ieceļot Tambijevu, bet vēlāk Latvijas speciālists noslēdza pastāvīgu līgumu līdz sezonas beigām. Savukārt šī gada janvārī komanda ar treneri pagarināja līgumu arī uz nākamo sezonu.

Pirms tam Latvijas speciālists četras sezonas vadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienību «Rīga». Savukārt pērn janvārī Tambijevs tika atbrīvots no Latvijas U-20 izlases galvenā trenera pienākumiem, jo viņa vadībā valstsvienība pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīru noslēdza otrajā vietā, netiekot pie vienīgās ceļazīmes uz augstāko divīziju.

«Sariarka» šosezon kļuva par VHL regulārā čempionāta uzvarētāju, tuvāko konkurenti pamanoties apsteigt par 15 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu