Dārziņš kļūst par pasaules hokeja čempionāta 17. rezultatīvāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrukuma līderis Lauris Dārziņš pasaules čempionāta noslēgumā ir kļuvis par 17. rezultatīvāko turnīra spēlētāju, liecina rīkotāju informācija.

Dārziņš septiņās spēlēs guva trīs vārtus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, kas viņu ar desmit punktiem ierindo 17. vietā. Starp spēlētājiem, kuri aizvadīja septiņas spēles vai mazāk, Dārziņš ir līderis. Viņš ieņēma arī 10. vietu turnīra rezultatīvāko piespēlētāju sarakstā.

Savukārt Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš ar pieciem gūtiem vārtiem, četrām piespēlēm un deviņiem punktiem ir čempionāta 23. rezultatīvākais spēlētājs, tūdaļ aiz čehu leģendas Jaromīra Jāgra.

Par rezultatīvāko kļuva pasaules čempionu Kanādas izlases uzbrucējs Džeisons Speca, kuru atzina arī par čempionāta labāko uzbrucēju. Viņš desmit mačos guva sešus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Pirmās trīs vietas ieņēma pasaules čempioni, jo otrais palika Džordans Eberle ar 13 (5+8) punktiem, bet trešais Teilors Halls ar 12 (7+5) punktiem. Ceturto vietu ieņēma Krievijas izlases uzbrucējs Sergejs Mozjakins ar 12 (6+6) punktiem.

Par rezultatīvāko aizsargu kļuva zviedrs Olivers Ekmans-Larsons ar 12 (2+10) punktiem, bet otrais bija Brents Bērnss no Kanādas ar 11 (2+9) punktiem. Latvijas izlases aizsargs Guntis Galviņš ar 5 (1+4) punktiem ieņēma 12. vietu.

Par čempionāta labāko snaiperi kļuva kanādietis Tailers Seguins, kurš guva deviņus vārtus desmit spēlēs, bet astoņas reizes pretiniekus pārspēja zviedrs Filips Forsbergs. Daugaviņš ar pieciem vārtiem bija čempionāta astotais labākais vārtu guvējs.

Savukārt Edgars Masaļskis, kurš čempionātā atvairīja 90,83 procentus metienu, pēc šī rādītāja bija septītais labākais turnīrā. Pirmo vietu ieņēma amerikānis Konors Helebuiks ar 94,79 procentiem atvairītu metienu.

Jau ziņots, ka svētdien finālā Kanāda pārliecinoši ar 6:1 sagrāva Krieviju, bet bronzas medaļas ieguva ASV, kas ar 3:0 pārspēja Čehiju. Latvijas izlase turnīru noslēdza 13. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu