Bebkoks atsaka «Sabres» un paraksta iespaidīgu līgumu ar «Maple Leafs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kanādiešu treneris Maiks Bebkoks atteicis latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Bufalo «Sabres», tā vietā parakstot iespaidīgu līgumu ar Toronto «Maple Leafs».

Par 52 gadus vecā speciālista pievienošanos pavēstījusi «Maple Leafs» vienība, bet līguma detaļas netiek izpaustas. Tiesa, Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka Bebkoks parakstījis astoņu gadu līgumu par kopējo summu 50 miljoni dolāru (45 miljoni eiro), kas viņu padarījis par vislabāk apmaksāto treneri līgā.

Iepriekš Bebkokam, kurš līdz ar to nolēmis atstāt Detroitas «Red Wings» klubu, bija pārrunas ar vairākiem NHL klubiem, tostarp «Sabres», kas vēl nesen atbrīvojās no bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana. Tiesa, abas puses tā arī nespēja panākt vienošanos savā starpā.

Bebkoks trenera karjeru NHL sāka 2002.gadā kā Anaheimas «Mighty Ducks» vadītājs un jau pirmajā savā sezonā aizveda komandu līdz pat Stenlija kausa finālam.

Pēc 2004./05. gada sezonas lokauta Bebkoks pievienojās «Red Wings» vienībai, ar kuru pēc trim gadiem izcīnīja Stenlija kausu. Kanādietis ar Detroitas komandu desmit gadus pēc kārtas ir sasniedzis NHL izslēgšanas spēles.

Tāpat Bebkokam bijusi panākumiem bagāta Kanādas valstsvienību trenera karjera. 1997.gadā viņš līdz pasaules čempionāta zeltam aizveda Kanādas U-20 izlasi, bet pēc septiņiem gadiem jau triumfēja turnīrā kā pieaugošo valstsvienības treneris. Tāpat Bebkoka vadībā Kanādas izlase triumfējusi pēdējās divās olimpiskajās spēlēs.

«Maple Leafs» ir viena no pēdējo gadu nesekmīgākajām NHL komandām, pēdējo desmit sezonu laikā izslēgšanas spēles sasniedzot tikai vienreiz. Arī šosezon klubs otro sezonu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu