Girgensona pārstāvēto «Sabres» turpmāk trenēs Bilsmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» galveno treneri kļuvis kādreiz Stenlija kausu ieguvušais Dens Bilsmā, informē klubs.

Līdz ar to 44 gadus vecais Bilsmā kļuvis par 17. galveno treneri «Sabres» kluba vēsturē.

Pagājušajā nedēļā «Sabres» neizdevās vienoties ar titulēto kanādieti Maiku Bebkoku, kurš nolēma atstāt Detroitas «Red Wings» un parakstīt ienesīgu līgumu ar Toronto «Maple Leafs».

Līdz ar to Bufalo klubam nācās lūkoties pēc cita trenera, un pirmais sarakstā bija tieši Bilsmā, kurš 2008./2009. gada sezonā, vadot Pitsburgas «Penguins», izcīnīja Stenlija kausu.

Savukārt 2011.gadā viņš ieguva Džeka Adamsa balvu, tiekot atzīts par labāko līgas treneri.

Kā hokejists Bilsmā arī spēlējis NHL, bet, pārstāvot Anaheimas «Mighty Ducks», viņa ceļi savulaik krustojušies arī ar «Sabres» ģenerālmenedžeri Timu Mareju, kurš laikā no 2002. līdz 2005. gadam bija šīs vienības direktors.

Bilsmā savas NHL trenera karjeras laikā vadījis tikai «Penguins» klubu, no kura tika atbrīvots pērnā gada vasarā.

Aprīlī «Sabres» no galvenā trenera amata atlaida kādreizējo Latvijas valstsvienības vadītāju Tedu Nolanu, kā arī viņa ilglaicīgo palīgu Tomu Kūlenu.

Tikmēr amatā palika «Sabres» vārtsargu treneris latvietis Artūrs Irbe, kurš gatavojas turpināt darbu Bufalo vienībā.

«Sabres» šajā NHL regulārajā sezonā tika pie 54 punktiem 82 spēlēs, kas bija vien par diviem punktiem vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Vienība otro sezonu pēc kārtas palika visas līgas pēdējā vietā.

Šosezon Girgensons 61 mača laikā guva 15 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, kas bija rezultatīvākā no viņa abām sezonām pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Tiesa, savainojuma dēļ latvietis sezonu noslēdza priekšlaicīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu