Trīs latviešu hokejisti izvēlēti CHL draftā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hk Rīga

Jaunais Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals otrdien ar 22.numuru izvēlēts Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju drafta ceremonijā.

Pašlaik 18 gadus veco hokejistu ārzemnieku draftā izvēlējās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) klubs Ruinas-Norandas «Huskies».

Kā zināms, Dzierkalu pagājušajā nedēļā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Toronto «Maple Leafs».

Savukārt vēlāk CHL draftā ar 50.numuru tika izvēlēts 19 gadus vecais uzbrucējs Rodrigo Ābols, kuru izraudzījās Rietumu hokeja līgas (WHL) vienība Portlendas «Winterhawks», bet ar 82.numuru tas pats «Huskies» izvēlējās aizsargu Kārli Čuksti.

Kā zināms, Čuksti sestdien notikušajā NHL draftā piektajā kārtā ar kopējo 130.numuru izraudzījās Sanhosē «Sharks» komanda.

CHL ārzemnieku draftā kopā 60 komandām ir tiesības izvēlēties spēlētājus divās kārtās.

Dzierkals iepriekšējo sezonu noslēdza Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā «Rīga», 32 maču laikā izceļoties ar desmit vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals «Rīgai» pievienojās sezonas gaitā, izdarot to ar nelielu skandālu. Hokejists sezonu sāka Latvijas virslīgas komandā «Ogre»/«Sāga 97», bet pagājušā gada novembra sākumā pārgāja uz rīdzinieku vienību, ātri vien kļūstot par tās līderi. Tiesa, abi klubi savā starpā ilgi nevarēja vienoties par pāreju, kā rezultātā Latvijas Hokeja federācija (LHF) Dzierkala pievienošanos «Rīgai» vērtēja kā nelikumīgu. Vēlāk spēlētāja pievienošanās MHL komandai gan tika nokārtota oficiāli.

Jaunais uzbrucējs bija Latvijas U-18 izlases līderis pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, sešos mačos pamanoties tikt pie trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Dzierkals kļuvis par astoto visaugstāk NHL draftēto latvieti. Kopumā šajā līgā nu ir draftēti 34 Latvijas hokejisti. Savukārt pēdējo četru gadu laikā NHL draftā izraudzīti jau astoņi Latvijas hokejisti.

Arī Ābols sezonu aizvadīja «Rīga» klubā, 35 mačos gūstot 20 vārtus un veicot 18 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš debitēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas «Dinamo», 14 maču laikā atzīmējoties ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Šī gada pavasarī viņš debitēja Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā, septiņu cīņu laikā pie rezultativitātes punktiem gan netiekot.

Tikmēr arī Čukste iepriekšējo sezonu pavadīja «Rīga» komandā, kopumā 59 mačos izceļoties ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -4.

Aizsargs šogad pārstāvēja Latvijas izlasi arī pasaules U-18 čempionāta augstākajā divīzijā, sešu maču laikā pamanoties gūt divus vārtus un veikt četras rezultatīvas piespēles, kā arī tikt pie pozitīva lietderības koeficienta +2. Tāpat Čukste piedalījās pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā U-20 izlasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu