Senluī noslēdz savu izcilo hokejista karjeru

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlētāja karjeru noslēdzis kanādiešu uzbrucējs Martins Senluī.

40 gadus vecais uzbrucējs NHL aizvadīja 16 sezonas, kuru laikā piedalījās 1134 mačos, guva 391 vārtus un atdeva 1033 rezultatīvas piespēles. Senluī kopā ar Tampabejas «Lightning» komandu izcīnīja Stenlija kausu 2004.gadā.

Senluī kļuva par NHL sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar 94 rezultativitātes punktiem 2003./2004.gada sezonā, kad «Lightning» ieguva Stenlija kausu.

«Esmu bijis svētīts, ka varēju NHL nospēlēt 16 sezonas, tas ir bijis apbrīnojams ceļš,» sacīja Senluī, kurā savu pēdējo NHL karjeru pavadīja Ņujorkas «Rangers» komandā, kuras sastāvā 74 spēlēs guva 21 vārtus un atdeva 31 rezultatīvu piespēli.

«Esmu veltījis savu dzīvi, lai kļūtu par labāko spēlētāju, kāds es varu būt,» teica Senluī, kurš arī piebilda, ka vairāk laika vēlas pavadīt kopā ar ģimeni.

Kanādas izlases rindās Senluī izcīnīja zelta medaļu pērn Soču olimpiskajās spēlēs, kā arī divas reizes ieguvis sudraba godalgu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu