Heikila tiks apstiprināts par Rīgas «Dinamo» galveno treneri

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Somu speciālists Kari Heikila tuvākajās dienās kļūs par pilntiesīgu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» galveno treneri, pastāstīja vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Jau ar nākamās nedēļas pirmdienu Rīgas «Dinamo» hokejisti Piņķu ledus hallē sāks pirmsssezonas treniņnometni, savukārt vēl pēc nedēļas dosies uz tradicionālo nometni Valmierā. Tiesa, oficiāli šobrīd komanda ir bez galvenā trenera, lai gan iepriekš medijos izskanēja, ka šo amatu ieņems 55 gadus vecais Heikila.

«Galvenā trenera amatā Heikila vēl nav apstiprināts, ir jānokārto pāris nianses,» pauda Sējējs. «Domāju, tuvākajās dienās viss tiks atrisināts un pirmdien Heikila jau pilntiesīgi kā komandas galvenais treneris vadīs treniņus.»

Jau vēstīts, ka starpsezonā iepriekšējais Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Artis Ābols nolēma pievienoties cita KHL kluba Toljati «Lada» treneru kolektīvam.

Kā zināms, Rīgas «Dinamo» komandā turpinās spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Lauris Dārziņš, Miķelis un Krišjānis Rēdlihi, Oskars Cibuļskis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis, turklāt vienību papildinājuši arī leģionāri zviedru vārtsargs Jūakims Ēriksons, kā arī aizsargi čehs Tomāšs Kundrāteks un kanādietis Stīvens Seigo.

Sējējs atklāja, ka šobrīd ar desmit hokejistiem ir noslēgti pārbaudes līgumi, tomēr, kāds būs «Dinamo» sastāvs, varēšot pateikt vien pēc treniņnometnes.

«Šobrīd nepieciešams pastiprināt divas trīs pozīcijas uzbrukumā. Bija ievadītas sarunas ar ārzemju spēlētājiem, turklāt bijām tuvu tam, lai vienotos par sadarbību. Taču 1.jūlijā atvērās brīvo aģentu tirgus, un šie hokejisti parakstīja divvirzienu līgumus Ziemeļamerikā, cerot nokļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Līdz ar to tagad darbs jāsāk no jauna,» pauda Sējējs, kurš piebilda, ka uzbrucēji tiks meklēti starp ārzemniekiem. «Vietējos Latvijas spēlētājus tomēr esam apzinājuši un pieaicinājuši.»

Rīgas kluba ģenerālmenedžeris izteicās, ka 1.jūlijā komandai bijusi neliela sapulce, kurā izklāstīts sezonas gatavošanās process. Šonedēļ hokejisti vēl var nokārtot savas personiskās lietas un atpūsties, lai ar pirmdienu varētu sākt darbu. «Treneru sastāvs nākamās nedēļas beigās lems par tiem hokejistiem, kuri 13.jūlijā dosies uz nometni Valmierā. Visi, protams, nebrauks, jo spēlētāju ir daudz un nebūs lietderīgi visus pārbaudīt. Tā kā šogad KHL sezona sākas ātrāk, laika gatavoties ir mazāk.»

Treniņnometne Vidzemes Olimpiskajā centrā ilgs līdz 28.jūlijam un noslēgsies ar pirmo pārbaudes spēli turpat Valmierā pret KHL klubu Podoļskas «Vitjaz», kas šajā laikā arī aizvadīs treniņnometni Latvijā.

Pirms sezonas rīdzinieki plāno aizvadīt astoņus pārbaudes mačus, kas turklāt notiks tikai Latvijā.

Pirmo jaunās sezonas spēli vienība aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar Kazaņas «Ak Bars».

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu